Berita Terkini

Erik Ten Hag mahukan pemainnya lebih kejam membunuh perlawanan

29594B7B-7C3A-4AA8-82A6-F3F6E3629E5C

Erik ten Hag mengkritik pemainnya kerana tidak cukup kejam selepas menjaringkan gol pertama dan lawan datang minit terakhir menyamakan kedudukan  sehingga terlepas peluang untuk menduduki tempat kedua.

Sepakan percuma Michael Olise yang menakjubkan pada minit ke-91 membatalkan gol pembukaan Bruno Fernandes, dan kad kuning kelima Casemiro musim ini bermakna dia tidak dapat bermain di Arsenal sebelum ini pada hari Ahad.

Ten Hag menyesali peluang yang terlepas.

“Kami mengawal permainan,” katanya.  ‘Kami perlu memasukkan lebih banyak untuk gol kedua.  Jika anda menjaringkan gol, permainan sudah berakhir dan kini sebaliknya anda akan dihancurkan oleh detik malang pada akhirnya.”

Ten Hag juga kecewa dengan keputusan untuk tidak menghadiahkan United penalti pada minit ke-72 pada kedudukan 1-0 apabila Scott McTominay terjatuh di dalam kotak Palace di bawah tekanan pemain pertahanan Chris Richards.

Ditanya sama ada United bernasib malang kerana tidak diberikan penalti, Ten Hag berkata:

‘Dari perspektif saya (kami layak menerima penalti) tetapi VAR dan pengadil membuat keputusan.  Kita kena terima.’

Casemiro, yang terlibat dalam insiden sukar separuh masa kedua dan mendapat kad kuning terlepas untuk perlawanan Ahad ini

Namun sebelum itu apabila seorang peminat memasuki padang tanpa dicabar oleh keselamatan untuk selfie

Dia juga menegaskan United boleh pergi ke pasukan pendahulu Arsenal dan menang, setelah menewaskan mereka di Old Trafford tanpa pemain tengah Brazil itu pada September.

Pengurus Belanda itu berkata:

‘Perlawanan ini penting, setiap perlawanan adalah penting.  Setiap perlawanan dalam Liga Perdana adalah permainan terbaik.”

“Cabarannya adalah naluri.  Dia terlepas bola.  Ia agak jelas ia akan menjadi situasi yang berbahaya.  Casemiro mahu menghalangnya dan itulah reaksinya.”

Sumber : Mail sport

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar