Berita Terkini

Erik Ten Hag jurulatih yang sangat berbakat

43e68105 382f 41cc 8738 F246538b16ea

Brian Kerr menyertai Stephen Doyle dalam membedah kemenangan 3-0 Manchester United ke atas Leicester City dalam Liga Perdana, khususnya melihat impak Erik ten Hag semasa menjadi pengurus setakat ini.

Di bawah pengurus Belanda itu, United memperoleh kemenangan ke-17 berturut-turut di laman sendiri  hasil jaringan Marcus Rashford dan Jadon Sancho, satu fakta bernasib baik menurut legenda bola sepak Ireland Brian Kerr.

“Dia pastinya seorang penjaga yang sangat berbakat” katanya.

“Dia mempunyai impak besar dalam meningkatkan pemain yang tidak sehebat Marcus Rashford… semua pemain ini kelihatan jauh lebih baik berbanding tahun lepas.”

“Erik ten Hag telah menunjukkan dirinya sebagai pengendali material.”

Eksteriornya yang berkesan bersama dengan cara rejimennya menggambarkan bekas bos Ajax itu sebagai seseorang yang “tidak mengambil sebarang masalah” menurut Kerr.

“Dia kelihatan seperti seorang lelaki yang mungkin tidak banyak bercakap tetapi dia sangat jelas dalam apa yang dia katakan” jelas Kerry.

“Anda boleh lihat dengan itu dan dengan bahasa badannya bahawa dia tidak akan menghadapi sebarang masalah atau sebarang gangguan terhadap fokus pasukan atau pemain melakukan perkara mereka sendiri.

Mereka bermain untuk pasukan, mereka melakukan apa yang disuruh atau mereka tidak bermain perlawanan seterusnya.”

Perubahan sebegitu yang telah dilalui oleh Kerr telah menyebabkan “peminat Manchester United lebih gembira daripada yang mereka rasakan sejak sekian lama”, tetapi bolehkah mereka beraksi habis-habisan musim ini dan bersaing untuk Liga Perdana?

“Mereka datang dengan teriakan sekarang…ia akan menjadi penamat yang sangat menarik kerana peningkatan mereka” kata Kerr.

Sumber : Man Utd News / off the ball

Lain-Lain Artikel