Berita Terkini

Erik Ten Hag berminat membawa masuk Marco Reus ?

E7FB4F30-4D40-4977-940C-7A6DAB7AF945

Pengurus Manchester United Erik ten Hag dikatakan telah bertemu dengan wakil Marco Reus pada minggu lepas.

Agensi Jerman, yang dipengerusikan oleh Dirk Hebel dan Darren Freeman, dilihat di Old Trafford menonton Derby Manchester.

Laporan kemudian beredar menunjukkan bahawa United berminat untuk membuat langkah perpindahan untuk pemain itu

Reus, 33, mempunyai baki enam bulan dalam kontraknya di Borussia Dortmund.

Dia telah menghabiskan 11 tahun di kelab itu sejak menandatangani kontrak dari Borussia Mönchengladbach pada 2012.

Menurut Christian Falk melalui Caught Offside, kelab itu sememangnya sedang mempertimbangkan perpindahan untuk veteran Bundesliga itu.

Falk, yang merupakan ketua penulis bola sepak untuk saluran Jerman Bild, menyatakan bahawa Ten Hag bertemu dengan Hebel dan Freeman untuk membincangkan Reus, situasi kontraknya dan kemungkinan perpindahan musim panas ke United.

Pengurus Belanda itu berminat untuk memasukkan Reus dalam barisan pemainnya di Old Trafford secara percuma pada musim panas.

Reus adalah satu-satunya pemain bola sepak utama dalam buku Hebel selain pemain tengah Dortmund, Selih Özcan dan pertahanan West Ham United, Thilo Kehrer.

Hebel telah membincangkan terma baharu dengan pengarah sukan Dortmund, Sebastian Kehl, tetapi rundingan itu menemui jalan buntu.  Dortmund berminat untuk menurunkan gaji mingguan pemain berusia 33 tahun itu sebanyak €200,000.

Raphael Honigstein dari The Athletic membayangkan bahawa ejen Reus juga telah bertemu dengan kelab baharu Cristiano Ronaldo, Al-Nassr.

Tidak seperti Dortmund, pihak Saudi akan dapat meningkatkan secara mendadak gaji pemain antarabangsa Jerman itu.

Kehl boleh mencapai persetujuan dengan sasaran United, Youssoufa Moukoko.  Bintang muda penyerang itu mesti meneruskan kontraknya di Signal Iduna Park sehingga 2026.

Ten Hag mungkin mengintai Reus untuk berkhidmat sebagai balasan kepada Bruno Fernandes.  Penyerang berpengalaman itu gemar bertahan dari depan manakala Jadon Sancho berkembang maju bersamanya.

Sumber : Man Utd News / The people Person

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar