Berita Terkini

Enam pemain United yang tersingkir mendapat pujian dari Erik Ten Hag..

4810B13F-AD0C-4B5C-BC78-42451773D3BB

Piala Dunia hampir sampai ke kemuncaknya apabila hanya satu lagi perlawanan separuh akhir untuk mencari slot ke final yang akan di rebut dua negara.

Beberapa pemain United yang bermain di kejohanan tersebut mendapat pujian dari bos United Erik Ten Hag. Dia memuji kualiti pemain yang tersingkir

Terdapat sekurang-kurangnya enam pemain yang mendapat pujian.. Mereka adalah pemain yang bermain untuk skuad England, Brazil dan Portugal.

Seperti sedia maklum, England tewas kepadaPerancis 1-2. Brazil dihantar pulang oleh Croatia dalam penentuan sepakan penalti 2-4 dan Portugal disingkirkan oleh Maghribi dengan jaringan 0-1.

Pun begitu, ten Hag percaya kegagalan di Piala Dunia 2022 tidak semestinya membuatkan semua individu bermain teruk. Enam pemain Man United itu telah sebenarnya beraksi dengan baik.

Penyingkiran enam pemain Man United daripada Piala Dunia 2022 hanya meninggalkan dua wakil Man United sehingga separuh akhir. Mereka ialah Lisandro Martinez (Argentina) dan Raphael Varane (Perancis).

Ten Hag menilai semua pemainnya yang muncul pada Piala Dunia 2022 berada dalam keadaan terbaik.

Permainan yang mengagumkan mereka membantu negara masing-masing mara ke suku akhir.

“Saya sangat gembira dengan prestasi pemain kami. Mereka berada dalam bentuk permainan terbaik,” katanya seperti dipetik oleh Manchester Evening News.

“Saya telah bercakap dengan Casemiro. Kemudian Bruno (Fernandes), dia mempunyai Piala Dunia yang sangat hebat. Diogo [Dalot] dalam dua perlawanan, m dia bermain dengan sangat baik. Kemudian tiga pemain di England bermain dengan menakjubkan.”

Ten Hag turut memuji Varane yang masih berada di Qatar untuk mempertahankan Perancis di separuh akhir.

Pemain berusia 29 tahun itu telah menjadi pintu masuk utama Les Bleus dalam empat perlawanan terakhir.

“Varane dah balik. Dia benar-benar bermain dengan baik. Jadi saya gembira dengan prestasi semua pemain saya,”

Bagaimanapun, ten Hag tidak secara eksplisit memuji Martinez bersama Argentina. Ini disebabkan, Martinez bukanlah pemain utama Argentina setakat ini walaupun dia juga mendapat minit permainan

Walaupun begitu, Ten Hag mesti berhati-hati dengan mood pemain yang tersingkir. Kerana menurutnya, perbezaan mood boleh menjadi sangat penting semasa latihan.

“Saya fikir akan ada beberapa pemain yang sangat gembira dan beberapa pemain yang kecewa dan beberapa pemain lain yang berada di antaranya,” jelasnya.

“Kami telah bersedia untuk setiap situasi yang mungkin berlaku,” katanya.

Sumber : MEN , Bole . Net

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar