Berita Terkini

Emi Martinez dalam radar United untuk gantikan De Gea ?

A3f0eabf F957 4b92 9fa1 F39f88df5cad

Tom Collomose dari Daily Mail menamakan sebagai penjaga gol Aston Villa yang berpotensi, Emiliano Martinez untuk ke United, dengan kontrak David De Gea hanya berbaki empat bulan.

Collomose mengakui bahawa United sedang berbincang dengan De Gea mengenai perjanjian baharu dan berkata Red Devils tidak menjangkakan dia akan pergi pada musim panas ini, tetapi Martinez mungkin dianggap sebagai pengganti jika perkara terburuk berlaku.

Pemain berusia 30 tahun itu berminat untuk bermain dalam Liga Juara-Juara tetapi Villa berada di tangga ke-11 dalam carta Liga Perdana jadi dia boleh dibenarkan untuk pergi jika harga yang dimintanya dipenuhi.

Bagaimanapun, tidak masuk akal untuk United menandatangani Martinez kerana De Gea berada dalam prestasi yang begitu hebat dan mungkin bersetuju untuk mengambil potongan gaji untuk menandatangani lanjutan kontrak di Old Trafford.

Pemain berusia 32 tahun itu telah membuat 521 penampilan dalam semua pertandingan sejak menyertai United dari Atletico Madrid pada 2011, menjaringkan 564 gol dan mengekalkan 180 gol.

Dia juga mengatasi Martinez dalam Liga Perdana musim ini.Β  De Gea telah melepaskan 28 gol dalam 24 perlawanan liga (1.16 setiap perlawanan), mengekalkan 10 gol (41.6%).

Martinez telah dibolosi 31 gol dalam 21 perlawanan liga (1.47), mengekalkan lima gol tanpa bolos (23.8%).Β  De Gea mempunyai kadar simpanan yang lebih baik (70.7%) daripada Martinez (65.5%).

Ten Hag lebih baik mengikat De Gea dengan perjanjian baharu daripada kehilangannya secara percuma, kerana United akan terpaksa membelanjakan wang untuk pengganti yang lebih lemah.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

3 hours ago

87 CommentsComment on Facebook

Good Luck Sir!

Mantap!

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Yg ni yg kita nak dengar ..

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Tunggu dan lihat..

abg jual burger ke?

Muka ada sinyum. Moga ada manyis-manyis

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Haha padu menganjing co owner glazers.

Terbaik SJR , ✨

Fairuz Yusof paduuu

Baca boleh , percaya jgn..bukti kn bos

Kasi settle hutang kelab la

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

13 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More