Eksklusif bersama Ronaldo,”Saya di sini untuk menang, untuk mencipta sejarah.”

0

Temubual ekslusif bersama Cristiano Ronaldo oleh bekas pertahanan Manchester United Wes Brown menerusi MUTV, sebaik sahaja Ronaldo kembali menjejak kaki di Old Trafford.

E-3IYyTWEAM4NS4

Cristiano Ronaldo imbau debut pertama beliau bersama Manchester United pada 2003:
“Saya tidak menyangka akan memulakan karier (di United) atau bahkan mendapat kepercayaan untuk bermain, jadi saya sangat gugup. Sudah tentu saya akan gugup pada hari Sabtu ini, tetapi saya lebih dewasa, lebih berpengalaman, saya akan bersiap sedia dan saya akan memberi tekanan kepada Ole untuk memilih kesebelasan utama [sambil ketawa]. ”

60098cda6d4c620018e41313

Ronaldo mengulas kepulangan beliau ke pangkuan United selepas 12 tahun meninggalkan Old Trafford:
“Sangat gembira dapat kembali, saya tidak pernah menyangka akan kembali, tetapi saya sangat bangga, sangat teruja dan tidak sabar untuk memulakan kembali. Saya gembira, keluarga saya bahagia, anak-anak saya, semua orang gembira . ”

thequint_2021-09_14d4ec08-18ac-4cb8-97d6-1e4d679b1606_E_TfO6ZWUAkraqE

Ronaldo imbau detik beliau di United dahulu:
“Saya mempunyai kenangan yang baik dengan anda, Rio [Ferdinand], Roy Keane, Paul Scholes, Gary Neville. Ini adalah impian saya untuk bermain untuk Manchester United. Saya banyak belajar. Kami telah berjaya memenangi segalanya. Kami mempunyai kenangan hebat, tetapi saya di sini untuk menang lagi. ”

Ofw07T2

Ronaldo mengulas pandangan beliau mengenai musim baharu 2021/22 dan skuad semasa United.
“Pemain baru, orang baru, ramai pemain muda. Saya rasa mereka mempunyai potensi besar. Saya di sini untuk menang, untuk mencipta sejarah. Saya di sini untuk menunjukkan kepada orang bahawa saya masih dapat membantu pasukan. Orang bercakap mengenai usia, tetapi mereka harus tahu saya berbeza. Saya berbeza dengan orang lain. Saya menunjukkannya setiap masa. ”

“Saya tahu orang-orang di sini berbeza. Sebaik sahaja saya menjejak kaki di lapangan terbang pada hari pertama, saya merasakan aura yang hebat. Mereka melihat saya membesar, dengan semangat dan segalanya. Saya sangat terharu. Saya berasa baik, dengan tenaga yang baik. ”

Ronaldo ulas kerjasama beliau dengan staff kejurulatihan United:
“Lebih mudah bagi saya. Saya bermain dengan Ole [Solskjaer], Fletch [Fletcher], Carrick, mereka mengenali saya, mereka tahu bagaimana saya bermain. Mentaliti kelab ini tidak berubah: untuk menang dan melakar sejarah. Itulah yang saya mahukan di sini. ”

“Saya di sini untuk mencipta sejarah dan meletakkan kelab di tempat yang sepatutnya.”

E-3HpAKX0AM_D1L

Ronaldo ditanya adakah beliau akan meraikan jaringan dengan ‘trademark’ ikonik beliau?
“Keraian jaringan itu? Sudah tentu saya akan melakukannya.”

- Advertisement -