Berita Terkini

Ejen Pellistri beri bayangan akan berpindah jika tidak mendapat tempat di United

5d44e0bf 123e 4647 957a 31e29a9b29fc

Bercakap dalam satu temu bual seperti yang dipetik oleh Mirror, bekas pemain antarabangsa Uruguay Carlos Alberto Aguilera yang kebetulan menjadi ejen bintang United yang sedang meningkat naik, Facundo Pellistri telah mendakwa bahawa pemergian akan berlaku sekiranya kliennya mendapat Piala Dunia yang baik.

Pellistri membentangkan kes yang sangat unik. Dalam kariernya yang sangat muda, dia tidak benar benar menembusi peringkat kelab tetapi sudah menjadi ahli tetap skuad kebangsaan Uruguay.

Bagaimanapun, karier kelabnya nampaknya terbantut. Erik ten Hag nampakya mempercayai pemain Uruguay itu pada pramusim dan Pellistri membalas kepercayaan pengurusya dengan satu gol menentang Liverpool dalam perlawanan persediaan pertama mereka musim ini.

Bagaimanapun, kecederaan berlaku pada masa yang salah untuk bintang muda Uruguay itu.

Pellistri yang menghabiskan lapan belas bulan terakhir dipinjamkan di Deportivo Alaves di Sepanyol kekal di Man United musim ini dengan harapan mendapat masa permainan tetap tetapi itu jauh dari kebenaran dengan pemain itu diletakkan di bangku simpanan.

Walaupun kekurangan kecergasan perlawanan, Pellistri masih dipanggil ke pasukan kebangsaan untuk mewakili Uruguay di Qatar dan persembahan yang baik dalam piala dunia akan mengingatkan Man United tentang jenis permata yang ada di tangan mereka.

Ejen Pellistri yakin dengan fakta bahawa kliennya akan mengharungi Piala Dunia yang baik dan mendakwa bahawa penyingkirannya dari Man United mungkin memerlukan masa jika itu berlaku

“Saya fikir dengan Piala Dunia yang baik, seperti yang kita fikir ia akan berlaku, pemergiannya sudah dekat.”

“Facundo akan menjadi salah seorang pemain terbaik dunia. Saya tiada keraguan. Dia mempunyai potensi yang sangat besar. Pada usia itu, dia sudah mempunyai teknik dalam kelajuan. Selain itu, dia baik untuk ditonton. Adakah anda tahu berapa banyak tendangan yang mereka berikan kepadanya Sangat banyak. Ada sebab mengapa Manchester United membelinya.”

Manchester United perlu menangani situasi Pellistri ini dengan berhati-hati. la tidak baik kehilangan pemain berbakat seperti itu dan jika dia memang mempunyai Piala Dunia yang bagus, Ten Hag mesti mengambil perhatian dan mula memberi Pellistri lebih banyak peluang.

Satu-satunya cara pemain Uruguay itu bersetuju untuk kekal di Old Trafford adalah jika dia dijanjikan lebih banyak masa permainan dan bersikap adil kepada pemain sayap berbakat itu, itulah yang dia perlukan pada usia yang begitu muda untuk benar benar meneruskan perkembangannya

Piala Dunia yang besar menanti Pellistri. Mari kita lihat bagaimana masa depan pemain Uruguay itu dan jika dia benar-benar menjadi salah satu pemain terbaik di dunia, bersara Man United atau di tempat lain.

Sumber : we all follow United

Lain-Lain Artikel