Berita Terkini

Ejekan dan kecaman kepada Maguire adalah tidak wajar – Kalvin Phillips

4810b13f Ad0c 4b5c Bc78 42451773d3bb

Pemain pertahanan dan juga ketua pasukan United hanya memulakan tiga perlawanan saja setakat untuk musim ini kerana kombinasi kecederaan dan pengguguran dari kesebelasan utama akibat prestasinya..

Tetapi ia berbeza pada kejohanan berprestij di Qatar. Dia menjadi pemain yang berbeza dengan mempamerkan prestasi mengagumkan dan kini layak ke suku akhir berdepan Perancis

Bagi pemain tengah England Kalvin Phillips dia menyokong rakan senegaranya itu walaupun teruk dihina dan dikecam di media sosial..

Pemain itu berkata kecaman dan hinaan tersebut kepada pemain itu adalah tidak wajar..

“Kami sentiasa menyokong Harry (Maguire) 100%. Saya tahu dia tidak bermain seperti yang dia mahukan musim ini dan dia sering dipilih untuk kritikan berlebihan yang pada pendapat saya agak tidak wajar.”

“Dia seorang profesional dan pemain bola sepak yang hebat. Anda hanya perlu melihatnya dalam kejohanan besar bersama England dan apabila dia bermain untuk Manchester United untuk melihat bahawa dia adalah salah seorang pemain pertahanan terbaik.”

“Dia adalah antara yang terbaik untuk England untuk masa yang lama . Seperti yang saya katakan, saya fikir jika anda melihat kejohanan besar yang pernah dia sertai dan bagaimana dia beraksi, anda tidak boleh mengejeknya kerana dia bermain dengan menakjubkan.”

Maguire akan berdepan penyerang Perancis Giroud dan Phillips percaya dengan kemampuannya..

“Dia sentiasa menjadi pemain yang apabila kami mendapat bola mati, atau setiap kali perlukan cabaran dia sentiasa pertama yang melakukannya”

“Dia sentiasa menjadi orang pertama yang menghampiri bola dia juga menjaringkan beberapa gol yang sangat penting”

“Saya fikir ramai orang…kerana, dia jelas diejek sejak beberapa tahun kebelakangan ini, saya rasa dia orang pertama yang mereka cari jika apa-apa buruk berlaku dalam pasukan England, dia akan menjadi yang pertama untuk apa-apa. untuk diperkatakan”

“Ia sangat tidak layak. Dan seperti yang saya katakan, saya fikir jika anda melihat kejohanan utama yang  pernah dimainkannya dan sejauh mana prestasinya ketika itu, anda tidak boleh mengejeknya kerana dia sukar dipercayai,”

“Saya percaya bahawa John adalah salah satu pemain tengah terbaik di dunia sekarang.”

“Saya bukan hanya berkata demikian kerana dia bersama England atau dia kawan saya atau bermain untuk Manchester City. Saya benar-benar percaya bahawa dia adalah salah satu bahagian tengah terbaik dalam permainan pada masa ini. Dia sangat tenang pada bola, salah satu pertahanan tengah terbaik yang anda boleh mengedarkan bola.”

“Perkongsiannya dengan Harry juga merupakan perkongsian yang menakjubkan – mereka memahami dengan baik dan saling memerlukan membantu antara satu sama lain. Buat masa ini perkongsian separuh tengah terbaik dalam Piala Dunia”

 

sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel