Berita Terkini

Edwin van der Sar hantar mesej kepada Antony menjelang penampilan sulung Manchester United

Edwin-van-der-Sar-hantar-mesej-kepada-Antony-menjelang-penampilan-sulung-Manchester-United

LEGENDA Manchester United, Edwin van der Sar mengucapkan selamat maju jaya kepada Antony di Old Trafford selepas membenarkan pemergiannya.

Van der Sar adalah CEO di Ajax dan watak utama ketika rundingan dengan bekas kelabnya.

Setelah kehilangan pengurus Erik ten Hag kepada United, dan pemain tengah Lisandro Martinez, dia kemudian terpaksa menangani keinginan Antony untuk menyertai mereka.

Selepas rundingan musim panas yang panjang, Antony akhirnya mendapat langkahnya, dengan bayaran yang mahal sebanyak £ 81 juta.

Dengan drama hari tarikh akhir perpindahan kini berlalu, banyak yang melegakan Ajax, Van der Sar telah menghubungi Antony untuk mengucapkan yang terbaik di Old Trafford.

Antony berharap dapat membuat penampilan sulungnya di Manchester United pada Ahad menentang Arsenal selepas menutup perpindahannya.

Antony berlatih bersama pasukan United pada Jumaat, dan telah dilihat di belakang tabir di Carrington melakukan 360 kemahiran putaran.

Van der Sar juga bercakap dengan Voetbal International mengenai langkah itu, mengulas: “Kami menerima tawaran daripada Manchester United, melalui e-mel. Kami menjawabnya. Kali pertama ia adalah ‘tidak’. Ia bukan dalam rancangan kami untuk menjual Antony.

“Akhirnya, jumlahnya mencapai tahap di mana ia menyebabkan pemulihan. Bola sepak sepatutnya nombor satu, tetapi Ajax juga merupakan syarikat. Kami lebih suka mengekalkan Antony, tetapi kami tidak hidup dalam dunia yang sempurna itu.”

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar