Dortmund mahu syarat tambahan

0

Proposal Manchester United untuk mendapatkan Jadon Sancho semakin penelitian dari pihak Dortmund. Dikatakan, Dortmund telah meminta United memasukkan bonus tambahan jika mereka berjaya memenangi Piala Juara-Juara Eropah.

Laporan daripada The Men, Dortmund bonus yang diminta tersebut akan dikenakan pada tempoh yang telah ditetapkan sahaja.

United pernah menjuarai pertandingan tersebut sebanyak 3 kali iaitu pada tahun 1968, 1999 dan 2008. Tetapi pada era baru ini, United tidak mampu bersaing dengan bagus dalam pertandingan ini dengan yang terbaru pada musim lepas, United tidak lepas pada peringkat kumpulan.

Dortmund juga lebih gemar bonus ini dimasukkan dalam syarat perpindahanan dibandingkan dengan syarat yang dicadangkan United iaitu bonus tambahan jika pemaintersebut memenangi anugerah Ballon d’Or.

Apabila anda boleh lihat bagaimana pasukan Chelsea boleh menjadi pasukan yang disegani di peringkat eropah selepas menjuarai Piala Juara-Juara Eropah, Dortmund telah beralih kepada perkara tersebut.

Bayern Leverkusen dan RB Leipzig di antara pasukan yang menetapkan syarat seperti berkenaan kepada bekas pemain mereka Kai Havertz dan Timo Werner selepas untuk beberapa tahun kebelakangan ini, pasukan dari Liga Perdana Inggeris berjaya layak ke peringkat suku akhir dan separuh akhir untuk pertandingan tersebut.

Jika Sancho mampu membawa United ke pada kejayaan di Piala Juara-Juara Eropah dalam 1 atau 2 musim nanti. United harus bersedia membayar bonus berkenaan dan diharapkan ia berbaloi dengan kehadiran Sancho ke United.

- Advertisement -