Dolores Aveiro mempunyai keinginan untuk melihat CR7 kembali ke Sporting Lisbon

0

A610DD2B-FED5-482D-ABAA-119EA7D557A8

Ibu kepada Cristiano Ronaldo, Dolores Aveiro mengakui bahawa dirinya ingin pemain sensasi itu kembali untuk memperkuatkan gergasi Portugal Sporting CP sebelum ia tutup usia.

Beberapa bulan yang lalu, Ronaldo telah dikaitkan dengan beberapa destinasi jika dia meninggalkan Juventus, salah satunya adalah kembali ke Sporting yang merupakan kelab profesional pertamanya.

Ogos lalu, Ronaldo akhirnya meninggalkan Juventus dan memilih untuk kembali ke United.Namun, bukan Sporting yang menjadi tujuan, tetapi Manchester United.

Sekarang, Dolores Aveiro mendedahkan bahawa dia sering memberitahu Ronaldo tentang keinginannya untuk melihat anaknya itu bermain untuk Sporting lagi sebelum dia meninggal.

“Ronaldo harus kembali ke sini [ke Sporting].”Dia suka menonton perlawanan Sporting.Saya telah memberitahunya: ‘Anakku, sebelum saya mati, saya ingin melihat anda kembali ke Sporting’. ‘Mari kita lihat’.tambah Aveiro.

Dengan usia 36 tahun, Ronaldo kemungkinan bersara di Manchester United.Sekiranya demikian, Dolores Aveiro menginginkan cucunya, Cristiano Ronaldo Jr. untuk menyertai Sporting.

“Tetapi jika tidak CR7 mungkin Cristianinho [anak Ronaldo]kerana Pada usianya, dia bermain lebih baik daripada Ronaldo,” kata Dolores Aveiro.

“Pada masa itu, Ronaldo tidak mempunyai jurulatih, tetapi hari ini Ronaldo adalah guru kepada anaknya.” kata Dolores Aveiro.

Sumber: DNA de Leao

- Advertisement -