Berita Terkini

‘Dia mempunyai permintaan tinggi’ De Gea senang bekerja dibawah Erik Ten Hag

E9449310 65f4 4f41 8767 2a1f0686aafc

Bintang Manchester United, David de Gea sedang menikmati kehidupan di bawah bimbingan pengurus baharu Erik ten Hag.

Walaupun kehilangan tempat dalam pasukan Luis Enrique dari Spain untuk Piala Dunia Qatar 2022, De Gea telah menjadi pemain tetap untuk United.

Sejak menyertai Red Devils pada 2011, penjaga gol Sepanyol itu telah membuat lebih 500 penampilan untuk kelab itu, setelah memenangi satu gelaran Liga Perdana dan Liga Europa,

Semasa wawancara baru-baru in dengan media dalaman United ( MUTV), pemain antarabangsa Sepanyol itu mendedahkan pemikirannya tentang Ten Hag dan sistemnya.

Pengurus Belanda itu, yang datang ke United pada musim panas, telah bersedia untuk membawa perubahan budaya di Old Trafford.

Bekas bintang Atletico Madrid tu menjelaskan bahawa Ten Hag mempunyai permintaan tinggi daripada semua orang di kelab dan di padang latihan.

“Saya fikir dia mempunyai permintaan yang tinggi untuk semua orang – terdapat banvak maklumat.” kata De Gea.

“Kami sudah biasa bermain di bawahnya kerana kami belajar banyak perkara baharu sebagai satu pasukan. Saya rasa kami menikmatinya, kami berlatih dengan gigih bersamanya.”

Bekas Pernain Terbaik Matt Busby itu juga menyatakan bahawa Red Devils berada pada keluk menaik di bawah bekas pengurus Ajax itu.

“Ia adalah sesi latihan yang panjang, taktikal, segala galanya, dan saya fikir kami menuju ke arah yang betul,” tambahnya.

Selepas Piala Dunia, United kembali beraksi pada 21 Disember dalam pertembungan Piala Carabao menentang Burnley. De Gea dijangka memainkan peranan penting dalam permainan.

 

 

sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel