Berita Terkini

‘Dia boleh dijual Ten Hag’ Ian Wright kecam Bruno Fernandes

F816321B-B6A3-49A9-A0F5-2B1829699691

lan Wright percaya Bruno Fernandes tidak lama lagi boleh dipaksa keluar dari Manchester United oleh Erik ten Hag selepas tidak terkesan dengan sikapnya dalam kekalahan pasukan kepada Liverpool.

The Red Devils mengalami kekalahan memalukan 7-0 di tangan Liverpool di Anfield dalam Liga Perdana.

Fernandes adalah antara mereka yang bergelut untuk pelawat pada perlawanan itu.

Walaupun menjadi kapten Manchester United di atas padang, pemain antarabangsa Portugal itu kelihatan tiada motivasi pada separuh masa kedua.

Pada satu ketika, dia enggan mengejar Stefan Bacetic

selepas digelecek oleh anak muda The Reds.

Wright kini telah mengecam Fernandes kerana gagal memenuhi statusnya sebagai kapten United. Legenda Arsenal itu menambah bahawa Roy Keane pasti kecewa dengan prestasi pemain itu di Anfield.

“Apabila anda melihat kepada penyerahan pasukan, ia adalah gambaran kapten,” kata Wright kepada Premier League Productions melalui (The Metro). “Apabila saya melihat Bajcetic melepasinya dan dia berhenti, itu adalah yang terakhir kerana apabila anda melihat sejarahnya, dia adalah seseorang yang tidak akan bertahan (di bilik persalinan saya bermain).”

“Kapten adalah orang yang istimewa di sana. Apabila anda menonton seseorang seperti Roy Keane, persembahan seperti itu pasti menyakitkan dia dengan apa yang dia terpaksa lalui untuk mendapatkan anugerah itu, untuk melihat seorang kapten Man United melakukan permainan itu seolah-olah dia meletakkan beban di bahunya dan tidak memberi inspirasi kepada rakan sepasukannya untuk mencuba dan menyelamatkan sesuatu.”

Wright terus memberi amaran kepada Fernandes bahawa hari-harinya di Manchester United boleh dihitung dengan berkata:

“Untuk melihat kapten seperti itu, dia tidak boleh… cara Ten Hag menubuhkan pasukan itu dia tidak sesuai dengan acuan Ten Hag dan bagaimana dia mahu pasukannya maju.”

Walaupun Harry Maguire adalah kapten yang ditugaskan Manchester United, Fernandes telah memakai lilitan pada kebanyakan keadaan selepas pemain pertahanan itu tidak disenangi di bawah Ten Hag.

Sumber : Man Utd News / Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar