Berita Terkini

‘Dia berjuang untuk kecergasan’ Rio Ferdinand pertahankan Cristiano Ronaldo

7bfa03e4 4fb6 4c3e B188 1e410528c43e

Bekas pemain pertahanan United, Rio Ferdinand, telah mempertahankan bintang Man United, Cristiano Ronaldo walaupun beraksi buruk ketika

menentang Aston Villa sebelum ini..

Dalam perlawanan yang segalanya tidak menjadi buat United, Ronaldo mengetuai United barisan serangan dan menjadi ketua pasukan ketika itu.

Tetapi perlawanan berakhir dengan kekalahan 1-3 kepada anak buah Unai Emery..

Seperti diketahui Cristiano Ronaldo telah mengharungi musim yang sangat sukar setakat ini, dengan hanya menjaringkan satu gol Liga Perdana dalam 10 perlawanan.

Rio Ferdinand telah mempertahankan bekas rakan sepasukannya di Manchester United itu kerana dia telah menyokong penyerang itu untuk menemui semula prestasi terbaiknya selepas ini..

Rio juga mendakwa pemenang lima kali Ballon d’Or itu masih bergelut untuk kecergasan. Bercakap mengenai VIBE dengan FIVE, dia berkata:

“Tiada siapa yang menutup diri dalam kegemilangan pada hujung minggu (menentang Aston Villa). Masa akan menentukan musim ini, apabila anda melihat penghujung musim dari segi gol dan apa yang telah dia lakukan untuk pasukan.”

“Ada kemuncak dan sepanjang musim dari segi prestasi. Cristiano Ronaldo sekarang ini tidak menjaringkan gol seperti biasa anda melihatnya.”

“Dia mungkin sedang berjuang untuk kecergasan sekarang juga, jika dia pergi ke Piala Dunia dan bermain dia mungkin kembali dalam keadaan yang lebih baik daripada ketika dia pergi. Anda tidak tahu. Berapa banyak perlawanan yang anda fikir anda perlukan untuk mendapatkannya. sesuai?”

“Saya tidak ingat tahun berapa ia (saya terlepas pramusim) tetapi lebih banyak masa sekitar Piala Dunia anda kembali kemudian untuk pra-musim dan ia membawa anda lebih lama.”

“Walau apa pun, saya tidak pernah berasa cergas sehingga kira-kira enam perlawanan ke musim ini. Saya sentiasa menyertai perlawanan pra-musim sentiasa bimbang tentang kecergasan saya dan cukup cergas untuk mengharungi 90 minit.”

“Cukup cergas untuk mengejar penyerang sejauh 40/50 ela ke dan kini berfikir jika dia bermain di sana lagi saya tidak tahu sama ada saya mempunyai tenaga atau ketajaman untuk ke sana.'”

Sumber : Sportkeeda

Lain-Lain Artikel