“Di Liga Perdana Inggeris, Anda Tidak Akan Peroleh Jaringan dan ‘Assist’ seperti di Bundesliga.” – Southgate

0

Gareth Southgate mempertahankan tindakan beliau menyenaraikan Jadoon Sancho disebalik kritikal yang dilemparkan sesetengah pihak terhadap bintang muda Manchester United itu:

“Adakah beliau [Sancho] layak berada di [skuad England] berdasarkan persembahan semasa beliau selama beberapa minggu terakhir? Ya, mungkin tidak. Tapi kami merasakan pelaburan untuk Jadon memerlukan jangka masa tertentu, dan kami yakin beliau akan mencapai tahap tertinggi. ”

“Dortmund adalah kelab besar, tetapi Manchester United adalah salah satu yang terbesar di dunia. Anda harus menyesuaikan diri dengan itu. Anda harus menyesuaikan diri dengan liga. Di Liga Perdana, anda tidak akan mendapat jumlah gol dan bantuan gol seperti anda peroleh di Bundesliga. ”

“Saya ingin meluangkan masa beberapa waktu dengannya [Sancho] untuk berbual dengannya dan membantu proses yang sedang beliau jalani di United dan saya rasa beliau merasakan bahawa kami percaya kepadanya pada masa ini, adalah mesej yang baik.”

“Kadang kala anda tidak memilih pemain adalah perkara yang betul, tetapi kami berpendapat bahawa dengan Jadon, penting untuk memiliki beliau bersama kami.”

Gareth Southgate juga mempertahankan tindakan beliau pada awal memanggil Greenwood ke skuad England untuk aksi Euro 2020 namun beliau ada sebab tersendiri menggugurkan nama Mason:

“Anda harus mengatakan bahawa mungkin itu sedikit terlalu awal, kerana beliau pada masa ini merasakan bahawa untuk memantapkan dirinya di United terlebih dahulu dan adalah cabaran besar, jadi saya dapat memahami sepenuhnya tentang keputusan itu. “

- Advertisement -