Berita Terkini

Dean Henderson telah menerima bahawa kariernya bersama United sudah pun berakhir..

Nottingham Forest v Wolverhampton Wanderers - Carabao Cup Quarter Final

Penjaga gol Nottingham Forest Dean Henderson, yang kini dipinjamkan dari Manchester United, telah menerima hakikat bahawa dia tidak mempunyai masa depan yang realistik di Theater of Dreams.

Ini menurut Football Insider, Pete O’Rourke, yang melaporkan bahawa pemain Inggeris itu kini pasti akan meminta pemergian tetap dari United.

O’Rourke mendedahkan, “Penjaga gol Nottingham Forest yang dipinjamkan telah menerima bahawa kepulangan ke Man United kini sangat tidak mungkin, dan pemain berusia 26 tahun itu mendesak untuk berpindah secara tetap pada musim panas ini.”

“Tidak mahu bermain pilihan kedua, Henderson mahu kelab baharu bersedia memberikannya minit pasukan utama yang kerap supaya dia boleh memaksa masuk semula ke dalam skuad England.”

Laporan itu menyokong laporan sebelumnya dari outlet yang sama mengatakan bahawa karier Henderson di Old Trafford sudah berakhir. Chelsea dan Tottenham Hotspur mengetuai untuk kelab Inggeris yang berminat dengan khidmat Henderson.

Steve Cooper’s Forest juga mahu melanjutkan tempoh khidmatnya, lulusan akademi United itu di City Ground selepas penghujung musim semasa tetapi peluang mereka bergantung kepada sama ada mereka kekal dan mengatasi kejatuhan..

Sejak bekas penjaga gol Paris St Germain, Keylor Navas meyertai Forest pada Januari, Henderson telah diturunkan kepada penjaga gol pilihan kedua dengan pemenang Liga Juara-Juara tiga kali sebagai alternatif pilihan.

Henderson sebelum ini tidak lari daripada mendedahkan rasa tidak puas hati dengan cara United melayannya ketika Ole Gunnar Solskjaer mengetuai United..

Kembali pada Ogos 2022, Henderson berkata pengendalian United terhadapnya adalah “penjenayah” dan dia berasa “dibohongi” oleh kelab

Dia memberitahu Talksport bahawa dia yakin dia akan merampas David de Gea sebagai pemain nombor satu pasukan itu, tetapi ini tidak pernah berlaku.

“Ia juga mengecewakan kerana saya telah menolak banyak pinjaman yang baik pada musim panas lalu atas sebab itu dan mereka tidak akan melepaskan saya. Untuk duduk di sana dan membuang 12 bulan adalah jenayah, sungguh, pada usia saya. Saya marah.”

Henderson juga mengakui bahawa dia pergi sebelum mengadakan perbincangan dengan Erik ten Hag kerana dia tidak mahu mengambil risiko apabila pengurus Belanda itu meyakinkannya untuk kekal.

Mungkin pemisahan cara diperlukan dalam kes ini. Dengan De Gea terikat dalam rundingan mengenai perjanjian baharu yang akan mengekalkannya di Old Trafford lebih lama dan United secara aktif mencari penjaga gol lain, Henderson berdepan cabaran sukar untuk menempatkan dirinya dalam pasukan Ten Hag.

Dia adalah salah seorang pemain dari penjualan United yang boleh menghasilkan wang yang kemudiannya boleh ditambah ke perpindahan. Kemarahannya di khalayak ramai juga tidak membantu perjuangannya.

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar