Berita Terkini

Dean Henderson boleh digunakan dalam perjanjian Harry Kane

829a23d7 A8ff 4754 Bc93 525983fd5a64

Tottenham Hotspur mahukan penjaga gol Manchester United Dean Henderson pada musim panas ini, mengikut laporan ESPN

Spurs tidak akan teragak-agak untuk menandatangani pemain berusia 26 tahun itu jika Red Devils membenarkan perjanjian.

Bagaimanapun, membenarkan Henderson menyertai kelab utara London itu boleh memberi peluang kepada Man United untuk mendapatkan Harry Kane.

Kelab Old Trafford itu mahukan penyerang antarabangsa England itu kerana mengukuhkan serangan itu adalah atas rancangan mereka.

Bagaimanapun, mereka sedar bahawa rundingan dengan pengerusi Spurs, Daniel Levy mungkin memenatkan.

ESPN mendakwa minat kelab terhadap Henderson boleh menggalakkan Levy untuk lebih terbuka kepada perbincangan mengenai perjanjian untuk Kane.

Pemain berusia 29 tahun itu mungkin menelan belanja lebih £ 100 juta, tetapi Man United akan membayar lebih rendah jika penjaga gol mereka terlibat dalam perjanjian itu.

Henderson kini dipinjamkan dengan Nottingham Forest tetapi sedang mengalami kecederaan pada masa ini.

Pemain antarabangsa England itu akan kembali ke kelab indukya selepas musim berakhir untuk membincangkan masa depannya.

Kontraknya tidak akan tamat sehingga 2025, dan dia juga mempunyai pilihan untuk setahun lagi.

Henderson mah bermain secara kerap untuk meningkatkan peluangnya bersama pasukan kebangsaan.

Perpindahan ke tempat lain secara kekal kali ini boleh memberi manfaat besar kepada kedua-dua pihak.

Spurs mahukan penjaga gol baharu dengan Hugo Loris memasuki tahun terakhir kontraknya.

Henderson telah membuktikan dirinya dengan Sheffield United dan Forest, dan Tottenham boleh melakukannya dengan kualitinya.

Kane juga akan memasuki 12 bulan terakhir perjanjiannya, dan Spurs mungkin terpaksa menjualnya

Menggunakan Henderson sebagai peneraju dalam perjanjian itu akan menjadi langkah bijak di pihak Man United.

Kane adalah salah seorang penyerang terbaik di dunia, seperti yang ditunjukkan dengan kembalinya 204 gol Liga Perdana Inggeris.

Bekas penjaga gol Borussia Dortmund, Roman Burki menggelarnya ‘binatang’ selepas golnya menyingkirkan kelab Bundesliga itu daripada Liga Juara-Juara pada 2019.

The Red Devils boleh melakukannya dengan penyerang sebegitu kerana mereka ingin mencabar kejuaraan utama di bawah pengurus Erik ten Hag.

Walau bagaimanapun, sama ada Levy akan berminat untuk menjalankan perniagaan dengan mereka masih belum dapat dilihat.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Temubual bersama Sir Jim Ratcliffe |

Bahagian 1/3

Berikut ialah rangkuman sidang media pertama Sir Jim atau nama sebenar beliau Sir James Arthur Ratcliffe susulan pengumuman rasmi pegangan minoriti INEOS dalam milikan saham Manchester United. Beliau telah disoal media tentang pelbagai topik, termasuk masa depan Mason Greenwood, rancangan stadium dan mengembalikan United ke tempat yang sepatutnya mereka berada.

1. Kesulitan dalam tempoh lebih sedekad

Sir Jim Ratcliffe: “Ia adalah satu kesengsaraan yang nyata sejak 11 tahun yang lalu dan ia benar-benar mengecewakan jika anda menjadi salah seorang penyokong kelab ini dalam tempoh masa itu. Itulah bola sepak, benar? Ada pasang surut. Saya masih ingat sebelum Alex Ferguson, keadaan tidak baik untuk beberapa waktu, sebenarnya untuk tempoh yang lebih lama, mungkin sekitar 25 tahun.

2. Apakah motivasi untuk membeli saham kelab?

Sir Jim Ratcliffe: “Anda mahu melihat kelab anda berada di tempat yang sepatutnya. Ini adalah salah satu kelab terbesar di dunia. Mereka sepatutnya bermain bola sepak terbaik. Itu tidak berlaku dalam tempoh sedekad yang lalu.”

3. Bilakah United akan berjaya lagi?

Sir Jim Ratcliffe: “Ia bukan seperti suis lampu. Perkara-perkara ini tidak berubah dalam sekelip mata. Kita mesti berhati-hati untuk tidak tergesa-gesa, supaya kita tidak pergi ke jalan yang salah. Kami mempunyai dua masalah, pertama adalah perancangan jangka panjang, iaitu membawa Manchester United ke matlamat yang kami mahukan. Walau bagaimanapun, terdapat juga jangka pendek untuk mendapatkan keputusan maksimum daripada kelab semasa. 

Kami ingin bermain dalam Liga Juara-Juara musim depan jika boleh. Cabaran utama di sini ialah dalam jangka panjang, kita perlu melakukan sesuatu dengan baik, betul dan teliti, jadi perubahan ini tidak boleh dibuat dalam sekelip mata. Ia akan mengambil masa 2-3 (musim). Anda perlu mengharapkan kesabaran daripada peminat. Saya tahu dunia hari ini adalah tentang kepuasan segera, tetapi itu tidak berlaku dengan bola sepak. Lihatlah Pep di City, ia memerlukan masa untuk membina skuad. Apa yang anda perlukan adalah asas untuk berada pada kedudukan yang baik untuk United berjaya, bermakna anda memerlukan struktur organisasi yang betul. 

Sebagai contoh, tiada jurulatih melapor terus kepada ketua eksekutif di mana-mana kelab moden. Kami perlu mengisi semua peranan utama dengan orang yang terbaik dalam kelas mereka tersendiri, mereka yang diberi penarafan 10 daripada 10. Jelas sekali, terdapat banyak minat dalam peranan ini di Manchester United, kerana ia adalah salah satu kelab terbesar dalam dunia. “

4. Bagaimana saham minoriti akan berfungsi

Sir Jim Ratcliffe: “Kami mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Joel dan Avram, yang sebenarnya adalah 2 beradik yang kami kenal dan pernah jumpa sebelum ini. Terdapat kepercayaan yang cukup besar antara kedua-dua pihak. Mereka jelas sangat selesa dengan kami mengendalikan bahagian sukan kelab. Ini mengenai prestasi di atas padang. Saya masih pemegang saham penting walaupun dalam hal lain di kelab. Kami jelas akan berada di atas padang, manakala keluarga Glazer akan memantau dari jauh (dari Amerika Syarikat). 

Jadi, sejujurnya, saya tidak nampak sebarang masalah dalam kemampuan kami untuk mempengaruhi kelab dengan cara yang betul pada masa hadapan. Saya tidak fikir kita akan menyemak semula perjanjian undang-undang (jika terdapat perselisihan pendapat antara pemegang saham). Saya harap tidak akan ada keperluan untuk itu. Jelas sekali, kepercayaan adalah asas setiap hubungan. Selagi kita melakukan perkara yang betul maka saya pasti hubungan itu akan berjalan dengan baik. 

Salah satu perkara yang saya akan bicarakan ialah urus niaganya agak mencabar, seperti yang anda tahu. Kami menghadapi pelbagai jenis halangan, kebanyakannya berkaitan dengan dana lindung nilai dan SEC. Kemudian ada perkara berkaitan dengan Qatar dan sebagainya. Adalah jelas bahawa itu bukan jalan yang mudah untuk dilalui dalam tempoh yang agak lama.

5. Glazer pada mulanya lebih cenderung memilih Qatar?

Sir Jim Ratcliffe: The Glazers sejak awal lebih memilih pilihan Qatar, yang bagi mereka adalah pilihan yang lebih mudah kerana mereka boleh menjual semua saham mereka dan mempunyai pakej kewangan yang cukup baik. Tetapi mereka tetap bersama kami melalui keseluruhan proses. Tawaran kami kecil ia lebih rumit dan kesukaran seperti itu, jalan berbatu sepanjang tahun, telah merapatkan hubungan antara kami dan pemegang saham yang lain. Kita semua perlu mengenali satu sama lain. Anda lebih mengenali orang apabila mereka menghadapi masalah daripada apabila keadaan berjalan lancar.

#BMU02 #BMU #GGMU #GGMU

| BMU - Temubual bersama Sir Jim Ratcliffe |

Bahagian 1/3

Berikut ialah rangkuman sidang media pertama Sir Jim atau nama sebenar beliau Sir James Arthur Ratcliffe susulan pengumuman rasmi pegangan minoriti INEOS dalam milikan saham Manchester United. Beliau telah disoal media tentang pelbagai topik, termasuk masa depan Mason Greenwood, rancangan stadium dan mengembalikan United ke tempat yang sepatutnya mereka berada.

1. Kesulitan dalam tempoh lebih sedekad

Sir Jim Ratcliffe: “Ia adalah satu kesengsaraan yang nyata sejak 11 tahun yang lalu dan ia benar-benar mengecewakan jika anda menjadi salah seorang penyokong kelab ini dalam tempoh masa itu. Itulah bola sepak, benar? Ada pasang surut. Saya masih ingat sebelum Alex Ferguson, keadaan tidak baik untuk beberapa waktu, sebenarnya untuk tempoh yang lebih lama, mungkin sekitar 25 tahun."

2. Apakah motivasi untuk membeli saham kelab?

Sir Jim Ratcliffe: “Anda mahu melihat kelab anda berada di tempat yang sepatutnya. Ini adalah salah satu kelab terbesar di dunia. Mereka sepatutnya bermain bola sepak terbaik. Itu tidak berlaku dalam tempoh sedekad yang lalu.”

3. Bilakah United akan berjaya lagi?

Sir Jim Ratcliffe: “Ia bukan seperti suis lampu. Perkara-perkara ini tidak berubah dalam sekelip mata. Kita mesti berhati-hati untuk tidak tergesa-gesa, supaya kita tidak pergi ke jalan yang salah. Kami mempunyai dua masalah, pertama adalah perancangan jangka panjang, iaitu membawa Manchester United ke matlamat yang kami mahukan. Walau bagaimanapun, terdapat juga jangka pendek untuk mendapatkan keputusan maksimum daripada kelab semasa.

Kami ingin bermain dalam Liga Juara-Juara musim depan jika boleh. Cabaran utama di sini ialah dalam jangka panjang, kita perlu melakukan sesuatu dengan baik, betul dan teliti, jadi perubahan ini tidak boleh dibuat dalam sekelip mata. Ia akan mengambil masa 2-3 (musim). Anda perlu mengharapkan kesabaran daripada peminat. Saya tahu dunia hari ini adalah tentang kepuasan segera, tetapi itu tidak berlaku dengan bola sepak. Lihatlah Pep di City, ia memerlukan masa untuk membina skuad. Apa yang anda perlukan adalah asas untuk berada pada kedudukan yang baik untuk United berjaya, bermakna anda memerlukan struktur organisasi yang betul.

Sebagai contoh, tiada jurulatih melapor terus kepada ketua eksekutif di mana-mana kelab moden. Kami perlu mengisi semua peranan utama dengan orang yang terbaik dalam kelas mereka tersendiri, mereka yang diberi penarafan 10 daripada 10. Jelas sekali, terdapat banyak minat dalam peranan ini di Manchester United, kerana ia adalah salah satu kelab terbesar dalam dunia. “

4. Bagaimana saham minoriti akan berfungsi

Sir Jim Ratcliffe: “Kami mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Joel dan Avram, yang sebenarnya adalah 2 beradik yang kami kenal dan pernah jumpa sebelum ini. Terdapat kepercayaan yang cukup besar antara kedua-dua pihak. Mereka jelas sangat selesa dengan kami mengendalikan bahagian sukan kelab. Ini mengenai prestasi di atas padang. Saya masih pemegang saham penting walaupun dalam hal lain di kelab. Kami jelas akan berada di atas padang, manakala keluarga Glazer akan memantau dari jauh (dari Amerika Syarikat).

Jadi, sejujurnya, saya tidak nampak sebarang masalah dalam kemampuan kami untuk mempengaruhi kelab dengan cara yang betul pada masa hadapan. Saya tidak fikir kita akan menyemak semula perjanjian undang-undang (jika terdapat perselisihan pendapat antara pemegang saham). Saya harap tidak akan ada keperluan untuk itu. Jelas sekali, kepercayaan adalah asas setiap hubungan. Selagi kita melakukan perkara yang betul maka saya pasti hubungan itu akan berjalan dengan baik.

Salah satu perkara yang saya akan bicarakan ialah urus niaganya agak mencabar, seperti yang anda tahu. Kami menghadapi pelbagai jenis halangan, kebanyakannya berkaitan dengan dana lindung nilai dan SEC. Kemudian ada perkara berkaitan dengan Qatar dan sebagainya. Adalah jelas bahawa itu bukan jalan yang mudah untuk dilalui dalam tempoh yang agak lama."

5. Glazer pada mulanya lebih cenderung memilih Qatar?

Sir Jim Ratcliffe: "The Glazers sejak awal lebih memilih pilihan Qatar, yang bagi mereka adalah pilihan yang lebih mudah kerana mereka boleh menjual semua saham mereka dan mempunyai pakej kewangan yang cukup baik. Tetapi mereka tetap bersama kami melalui keseluruhan proses. Tawaran kami kecil ia lebih rumit dan kesukaran seperti itu, jalan berbatu sepanjang tahun, telah merapatkan hubungan antara kami dan pemegang saham yang lain. Kita semua perlu mengenali satu sama lain. Anda lebih mengenali orang apabila mereka menghadapi masalah daripada apabila keadaan berjalan lancar."

#BMU02 #BMU #GGMU #GGMU
... See MoreSee Less

48 minutes ago

5 CommentsComment on Facebook

Tenhek anak emas SJR! IneosOut!!

Kurang jelas point 3 : tiada jurulatih melapor terus. Maknanya macamana

Sheikh Jassim mana ?

Sudah la , kalau nak saing city perlukan owner macam qatar tu . Injection money kaw kaw . City dah jauh 100 200 langkah depan dah tapi mu tak habis habis dengan ulang slogan manchester is red .

Sambang kari boleh lah kau bukti kan dulu yg kau boleh buat.yg aku tahu kau tu cuma jadi Kambing hitam je oleh si barua kepala botak tu.

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Erik Ten Hag dijangka akan memberikan maklumat terkini tentang Tyrell Malacia dalam sidang akhbar hari Jumaat, selepas minggu lalu mendakwa bek kiri Belanda itu dikatakan semakin pulih selepas melalui beberapa siri kecederaan berulang.

United tidak dapat memanggil semula Alvaro Fernandez daripada pinjaman beliau di Benfica. Pemain telah dihadkan hanya bermain perlawanan rasmi untuk dua kelab (di mana Fernandez telah beraksi untuk Granada dan Benfica) dalam satu musim. Tambahan pula perpindahan pinjaman berkenaan telah di selitkan dengan klausa pembelian tetap pada harga €6 juta, yang akan menjadi pembelian wajib jika beliau memulakan 50% daripada baki perlawanan Benfica semasa tempoh pinjaman.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Erik Ten Hag dijangka akan memberikan maklumat terkini tentang Tyrell Malacia dalam sidang akhbar hari Jumaat, selepas minggu lalu mendakwa bek kiri Belanda itu dikatakan semakin pulih selepas melalui beberapa siri kecederaan berulang.

United tidak dapat memanggil semula Alvaro Fernandez daripada pinjaman beliau di Benfica. Pemain telah dihadkan hanya bermain perlawanan rasmi untuk dua kelab (di mana Fernandez telah beraksi untuk Granada dan Benfica) dalam satu musim. Tambahan pula perpindahan pinjaman berkenaan telah di selitkan dengan klausa pembelian tetap pada harga €6 juta, yang akan menjadi pembelian wajib jika beliau memulakan 50% daripada baki perlawanan Benfica semasa tempoh pinjaman.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

2 hours ago

22 CommentsComment on Facebook

harry amass kan ada 😂

Pemain muda xbagi peluang duk bagi senior xbole pakai..

Atok dulu menang ngn Wenger main pakai pertahanan je semua..pandai2 botak lah nk urus cmne. Nk letak anton main LB pun apa masalahnya. Kreativiti masing2..takkan hal camni pun dh pening. Jauh lagi perjalanan nk bimbing kelab besar ni.

Brandon Williams masih player kita. Bagilah peluang kedua pada dia.. dah terdesak nie..

Kiri bg la dalot/amrabat...boleh buat larian intercep....kanan boleh try lindelof....sekurang2nya lindelof.mmg kaki kanan dan leh buat long ball pass....

Salah siapa

Yang boleh backup pegi loan kan , yang loan pegi terminate kan . Harapkan la lagi shaw dengan malacia je kat lb tu .

Kalau bw pulak macam mana. Takleh panggil balik jugak sekarang?

Elok.ada Bek Tothenam p bg balik hahaha regulion tu dah ok dah..

Mantap menyu punya investment

Mistake terlalu awal lepaskan Reguilon..sepatutnya kekal kn Reguilon sampai habis season..terlalu confident dgn kesembuhan Shaw 100%..perlu ada back up kpd Shaw terlebih dahulu kecuali Malacia sudah cergas sepenuhnya barulah boleh release Reguilon.

Nampaknya ten hag dah kelam kabut pertahanan tidak kukuh.. habislah..ada pemain cergas di jual dan di loan habis..haiyaa

Aduhh kacaww..bw kasi pnggil first E..dah hujung2 nie

Kalo susah sangat ambik aku je la

Antony tu calon terbaik utk posisi LB dalam keadaan sekarang,mohon laa pak tenhek gunakan dia posisi tu. Rekod trackback dia bagus,boleh buat defnsif tackle dan kelajuan dia susah winger lawan nak tinggalkan mcm selalu jd kat lindelof di LB.

Amrabat blh cover harap malecia fit la..lame ghaib xd berita mamat ni

sayang lps reguilon awl sgt . if malacia tk dpt main. pilihan tarakhir . dalot kiri bissaka kanan. tak sanggup aku lindelof main lb🤣

Bdk2 u15,u18,u21,u23 mu bkn tadak kot yg bole main LB kot..bagi la bdk2 tu peluang kalu team lain bole ja depa guna player akademik bila berlaku kerisis kecederaan siap player akademik depa bole jd star lgi..Eth maw berani mcm dia up garnacho n mainoo..

Shaw tak cergas. AWB cedera lagi. Malacia dah mati katanya. Reguilon dah dilepaskan. Fernandez dipinjamkan. Tinggallah abang Dalot sorang bek sisi yang cergas sepanjang musim ni. Harry Amass pula baru 16 tahun, awal sangat nak bagi main. Keputusan2 kelab yang dilihat canggung memberikan impak besar terhadap ketersediaan pemain2 skuad utama. Matilahnak.

Loan lagi player ape ke apr

yang pergi terminate loan reguilon tu kenapa bangang , confident sangat luke shaw dengan malacia tu baik dari injury , mason mount tu apa citer ? 🤣

Bro just dissapeared in thin air..mengalahkan maternity leave. Speedy recovery Malacia. Skrg regret lah. Masa nak loan & jual tak pikir panjang yg utd ni ramai collection kaca.

Load More