Berita Terkini

De Gea tidak berpuas hati dengan jadual, menjelang pertemuan Arsenal

3f239c76 Eea7 4f01 Aabf Fd4a2d3cf64e

Manchester United dijadualkan menentang pasukan teratas Arsenal di Stadium Emirates dalam perlawanan Liga Perdana yang paling dinanti-nantikan hujung minggu ini.

Menjelang pertemuan itu, penjaga gol Red Devils, David de Gea telah menyerlahkan kelebihan tidak adil yang dimiliki Gunners berbanding skuad mereka.

Manchester United kembali ke aksi Liga Perdana pada hari Rabu apabila mereka bertandang ke Crystal Palace.  Malangnya, Red Devils hanya mampu berpuas hati dengan keputusan seri 1-1.

Pemain utama Casemiro juga menerima kad kuning kelimanya dalam liga musim ini, menyebabkan dia tidak dapat beraksi menjelang hujung minggu.

Arsenal, sementara itu, mempunyai seminggu penuh untuk berehat kerana mereka tidak mempunyai perlawanan untuk dimainkan pada pertengahan minggu.

Ini bermakna mereka akan menjadi skuad yang lebih segar sekiranya kedua-dua kelab bertembung di London pada hujung minggu.  Ini, menurut David de Gea, adalah kelebihan yang tidak adil untuk anak buah Mikel Arteta.

“Salah seorang pemain terbaik kami tidak boleh bermain dengan salah satu pasukan terbaik,” kata pemain Sepanyol itu dalam pertemuan megah selepas perlawanan, seperti dipetik Metro.

“Saya tidak faham mengapa kami terpaksa bermain hari ini dan mereka tidak, itu boleh membuat perbezaan pada hari Ahad.  Dia adalah satu kehilangan besar buat kami.”

David de Gea juga membincangkan pencapaiannya dalam pertempuran Crystal Palace. Penjaga gol itu berpuas hati dengan penyelamatan besar pada separuh masa pertama permainan tetapi kecewa pasukannya tidak dapat mengutip ketiga-tiga mata.

“Separuh masa kedua dari awal kami kehilangan bola mudah, bukan tempo dalam permainan dan hilang kawalan permainan.  Mereka mula mencipta peluang, menjaringkan gol hebat.  Dua mata mati hari ini.”

“Saya gembira dengan penyelamatan saya pada separuh masa pertama dan saya fikir ia sudah berakhir jadi saya hanya menyentuhnya dengan jari saya dan kemudian kami menjaringkan gol beberapa minit kemudian jadi ia bagus. Perasaan pada penghujungnya tidak begitu baik kerana kami melakukannya. tidak menang,” tambah pemain Sepanyol itu.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel