Berita Terkini

De Gea santai situasi kontraknya bersama Man United..

30C4882D-CD5A-4A93-91CD-C7FB8A488261

Penjaga gol Manchester United, David de Gea berkata dia sangat santai dengan situasi kontraknya dan berharap dapat melihat kariernya di kelab itu.

Pemain Sepanyol itu telah menjadi pemain yang luar biasa untuk Red Devils sejak sedekad lalu dan dia telah membuat lebih 500 penampilan dalam semua pertandingan.

De Gea baru-baru ini mengekalkan rekod bersihnya yang ke-177 dalam kelab dan dia hanya tiga daripada rekod sepanjang masa kelab untuk menutup pintu yang dipegang oleh Peter Schmeichel.

Bercakap kepada Manchester Evening News , De Gea kini berkata bahawa dia sangat santai dengan masa depannya dan membuka kemungkinan untuk melihat kariernya di United.

Dia berkata selepas kemenangan 3-0 ke atas Bournemouth:

“Ya, saya sangat santai. Hanya fokus pada latihan, lakukan sebaik mungkin. Tetapi, yang pasti, ia akan berakhir dengan cara yang baik.”

“Saya harap begitu [Apabila ditanya sama ada dia yakin untuk melihat kerjayanya di United]. Saya berkata ini adalah kelab saya, saya telah berada di sini selama bertahun-tahun dan ia adalah satu penghormatan besar untuk berada di sini dan saya sangat gembira di sini.”

De Gea layak menerima perjanjian jangka panjang baharu di Man Utd

United baru-baru ini mengesahkan lanjutan 12 bulan untuk Diogo Dalot, Fred, Marcus Rashford dan Luke Shaw, tetapi memutuskan untuk tidak mengambil pilihan untuk De Gea.

Kelab itu jelas tidak mahu membayar gaji semasanya sebanyak 375,000 seminggu untuk satu musim lagi.

Sebaliknya, perbincangan sedang dijalankan mengenai perjanjian baharu dengan potongan gaji yang besar.

Telah dilaporkan bahawa De Gea akan menerima pengurangan 50 peratus dalam gajinya. Dalam kes itu, United tidak mempunyai sebab untuk memikirkan kontrak jangka panjang baharu.

De Gea adalah salah seorang shotstopper terbaik dunia. Pengedaran bola telah diketengahkan sebagai titik lemah, tetapi terdapat peningkatan di bawah Erik ten Hag.

Pemain Sepanyol itu telah bersedia untuk menyesuaikan diri dengan permintaan pengurus.

Menentang Bournemouth, bintang ‘ megah ‘ itu menyempurnakan 88 peratus hantarannya dengan tujuh bola panjang.

la adalah keputusan yang tidak perlu untuk United untuk melanjutkan tempohnya. Dalam prestasi semasa, De Gea boleh menjadi pemain utama untuk Red Devils untuk empat hingga lima musim akan datang dengan mudah.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar