Berita Terkini

David James berharap Alejandro Garnacho mempunyai “orang baik di sekelilingnya”

7C982A02-08BC-45A5-A0FC-3C3D88D603C0

Bekas pemain Manchester City, David James berharap pemain muda Manchester United , Alejandro Garnacho mempunyai “orang baik di sekelilingnya” di tengah-tengah perbincangan m kontrak baharu.

Bekas penjaga gol itu menjangkakan pemain berusia 18 tahun itu akan menjadi lebih baik.

Kontrak semasa warga Argentina itu berjalan sehingga 2024, dengan Red Devils memegang pilihan untuk melanjutkannya untuk musim selanjutnya.

Bagaimanapun, persembahan penyerang itu telah memaksa pihak Old Trafford untuk memberi ganjaran kepadanya dengan perjanjian baharu.

United bole menaikkan gaji semasa Garnacho sepuluh kali ganda kepada £50,000 seminggu.

Bercakap kepada GRecon (Manchester Evening News ), James, yang bermain untuk Liverpool juga, percaya pemain berusia 18 tahun itu akan berkembang maju jika dia didorong oleh wang.

“Jika dia akan dirosakkan [oleh wang] maka £5,000 seminggu sudah pun merosakkannya.”

“Saya harap dia mempunyai ramai orang baik di sekelilingnya yang menasihatinya tentang apa yang perlu dilakukan dengan tambahan £45,000 itu. Dengan syarat dia mempunyai orang yang tepat menasihatinya, itu membolehkan dia menumpukan perhatian pada Bola sepak nya”

“Saya tidak mengenali lelaki itu sama sekali, tetapi jika dia terdorong wang, £50,000 seminggu mungkin bermakna dia tidak lama lagi akan mahu £100,000 seminggu, yang dalam kes itu akan mendorongnya untuk bermain walaupun lebih baik.”

Pemain Argentina itu ditandatangani oleh Red Devils pada musim panas 2020 dari Atletico Madrid.

Selepas berkembang maju bersama pasukan muda pasukan Old Trafford, pemain muda itu telah diberi peluang dalam pasukan utama musim ini.

Pada mulanya, Garnacho tidak diberikan banyak peluang dalam kesebelasan utama oleh Erik ten Hag. Bagaimanapun, pemain berusia 18 tahun itu diberikan permulaan pertamanya untuk United dalam perlawanan peringkat kumpulan Liga Europa menentang Sheriff Tiraspol di Old Trafford.

Beberapa hari kemudian, pemain muda itu bermula sekali lagi untuk Red Devils dalam UEL menentang Real Sociedad. Dalam kemenangan 1-0 ke atas La Real, pemain Argentina itu mendapat gol pertamanya untuk United.

Selepas itu, pengurus Belanda itu lebih mempercayai Garnacho. Dan pemain berusia 18 tahun itu membalas kepercayaan pengurus dengan beberapa persembahan hebat

Dalam perlawanan Piala Carabao menentang Aston Villa, penyerang itu masuk sebagai pemain gantian pada separuh dan jam terakhir. Dia memberikan dua bantuan ketika United menang 4-2. Kemudian menentang Fulham dalam perlawanan terakhir sebelum rehat Piala Dunia, pemain muda itu menjaringkan gol pada masa kecederaan untuk memberikan Red Devils kemenangan 2-1 ke atas Fulham.

Sememangnya, Garnacho bersedia untuk dianugerahkan atas persembahannya dengan kontrak baharu. Bagaimanapun, pemain berusia 18 tahun itu masih nempunyai perjalanan panjang dalam kariernya. Semoga penyerang itu dapat memenuhi potensinya di Manchester.

Sumber : We All Follow United

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar