Berita Terkini

David de Gea menghantar mesej positif kepada peminat selepas sesi latihan pertama di bawah Erik ten Hag

David De Gea Menghantar Mesej Positif Kepada Peminat Selepas Sesi Latihan Pertama Di Bawah Erik Ten Hag

Sesi latihan pertama Erik ten Hag sebagai pengurus Manchester United diadakan pada hari Isnin lepas untuk memulakan ‘permulaan baru’ di Carrington pada musim ini.

David de Gea adalah pemain yang paling lama berkhidmat di United dan telah bersama dengan 7 pengurus Ketika Bersama United.

Sayangnya, tiada satu pun daripada 5 yang sebelum ini Berjaya mendapatkan kejayaan seperti dia bersama dengan pengurus pertamanya Ketika di United, iaitu Sir Alex Ferguson.

Namun pada musim baru ini, De Gea penuh dengan positif, setelah berhempas-pulas membantu pasukan United berada di kedudukan 6 terbaik pada musim lepas.

Musim lepas merupakan musim kebangkitan prestasi bagi De Gea walaupun United melepaskan 58 gol dalam 38 perlawanan.

De Gea diundi sebagai pemain terbaik pada musim 21/22 oleh rakan sepasukannya musim.

Pengurus baharu Erik ten Hag dan pembantu Mitchell van der Gaag akan berusaha memperbaiki pertahanan United, selepas membantu Ajax memenangi liga musim lalu dengan hanya 19 gol dibolosi dalam 34 perlawanan.

Jika dibandingkan Liga Eredivisie dan Liga Perdana adalah sangat berbeza, tetapi rekod pertahanan Ajax masih hebat, dan ini memberikan sedikit harapan kepada jurulatih baru untuk memberi kesan yang sangat positif di Old Trafford.

David de Gea akan menjadi nadi utama di bahagian pertahanan United, dan dia dijangka tidak ada maslah untuk mengekalkan posisi penjaga gol utama United pada musim baru nanti.

Dean Henderson terpaksa akur untuk berpindah secara pinjaman ke Nottingham Forest untuk mendapatkan semula minit permainan bagi merebut tempat ke slot barisan pemain ke Piala Dunia bersama England.

Menurut laporan Sky Sports. Dia tidak hadir dalam latihan walaupun perpindahannya belum selesai. Ini kerana dia akan melangsungkan perkahwinannya di Rom.

Tom Heaton akan menjadi penjaga gol simpanan bagi pasukan United pada ketika ini. United dijangka akan menambah seorang lagi penjaga gol selepas Lee Grant mengumumkan persaraanya.

Pemain Sepanyol itu boleh mempunyai peranan penting untuk bermain sebagai pemimpin dalam pasukan United musim yang akan datang, dia jelas menghormati rakan sepasukannya, dan dia akan mendapat peluang besar menjadi ketua pada musim ini.

Masih ada persoalan mengenai masa depannya, kerana kontraknya akan tamat dalam masa setahun, dan oleh itu dia masih perlu membuktikan dirinya kepada Erik ten Hag sepenuhnya sepanjang tahun yang akan datang.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

24 minutes ago

31 CommentsComment on Facebook

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Paduu.. senyum ethπŸ˜πŸ˜‚

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Fairuz Yusof paduuu

Semoga pajang umur sir

Ada keja kosong tak jum..sy jd pengarah kebancuhan airan pun bole

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Kalau betul take over the club 100%

Jangan sembang je pula . Businessman biasa bagi ayat manis je dulu πŸ˜‚

please walk the talk....πŸ˜†πŸ˜‰

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Ini yang kita nak...umpama janji ahli politik πŸ“πŸ“πŸ“

Jgn sembang je last2 kelaut jgk ye😌

"Tapi tapi...SJR buat Tenhek botak anak emas dia jd kita kena #IneosOut "

Statement mcm ni benda biasa. You don't tell all your plans to others. He's smart, tu sbb dia billionaires..not us😭 Tapi tak boleh tahan bila grandpa ckp mungkin SJ tu tak wujud pun sbb takda siapa pernah jumpa dia.. adoii grandpa dlm busy² nak hire big names, best class sempat lagi melaser.

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

Orang yahudi je duit xpernah cukup.. last2, ke dalam juga..

Saya pula tiada wang yg banyak,jadi saya terpaksa “trust the process”..

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

10 hours ago

66 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More