Berita Terkini

Dan Gore mempunyai material sebagai seorang kapten, hampir sama seperti jenis Roy Keane

Image 2024 01 02 071443983

Terdapat beberapa pemain Manchester United yang berharap untuk mendapatkan tempat ke dalam pasukan utama. Dan Gore dengan jelas merupakan pilihan yang paling sesuai untuk menjadi yang seterusnya.

Dan Gore, berusia 19 tahun, sudah membuat penampilan sulungnya untuk Manchester United, tampil dalam Piala Carabao awal musim ini, dan baru-baru ini sebagai pemain pengganti pada lewat permainan dalam perlawanan Liga Perdana menentang Aston Villa.

Sekarang, dia sedang diatur sebagai Kobbie Mainoo seterusnya, rakan sepasukan ketika Piala Belia FA-nya. Sama seperti Mainoo melalui latihan bersama pasukan utama musim lalu, Gore adalah watak tetap dalam latihan bersama pasukan utama, berusaha untuk naik pangkat.

Gore adalah seorang pemain yang gigih dan rajin dengan kualiti kemahiran bola. Beliau mencuri tumpuan dalam pra-musim menentang Lyon, dan memenangi anugerah pemain muda tahunan Jimmy Murphy.

Image 2024 01 02 071413505
Photo By David Fitzgerald/Sportsfile via Getty Images

Gore sudah menerima perbandingan dengan salah seorang pemain legenda United. Bekas jurulatih pasukannya di Burnley, Lewis Craig, memberitahu MEN: “Dia mempunyai material sebagai seorang kapten, saya katakan. Hampir sama seperti jenis Roy Keane zaman dahulu dengan tekanan keras, tetapi dia mempunyai kualiti yang luar biasa di atas bola kerana dia juga merupakan seorang penyerang pada masa lalu.”

Kualiti Gore dari segi teknikalnya menjadi ketara awal musim ini dalam pasukan bawah-21 apabila dia menjaringkan gol solo yang menakjubkan.

Prestasi pra-musimnya mendapat pujian dari Denis Irwin, yang berkata dia adalah jenis pemain seperti Bryan Robson yang sangat dikagumi. Irwin memberitahu MUTV: “Dia adalah jenis pemain Robbo. Agresif, berada di hadapan, mencipta gol. Bagus untuk melihat pemain-pemain muda seperti ini muncul. Dia pasti menarik perhatian pengurus.”

Bahagian pertama tahun besar 2024 bagi Dan Gore mungkin dia akan dipinjamkan, dengan Manchester Evening News melaporkan Preston North End berminat.

Ini boleh menjadi peluang yang hebat bagi Gore untuk mendapatkan minit permainan bola sepak. Perkara ini pernah dilakukan oleh Hannibal dan Amad pada musim lalu.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244,720

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

1 hour ago

64 CommentsComment on Facebook

Good Luck Sir!

Buktikan dulu ye..

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Fairuz Yusof paduuu

Yg ni yg kita nak dengar ..

Aku taknak puji dulu.

Mantap pak abu

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Jangan cakap saja. Kami pasukan nitizen memerhati stiap ayat yg dikeluarkn.

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Yg penting dia suda cakap, Greenwood player Manchester United. Tunggu saja la hujung season nanti apa cerita

Kasi settle hutang kelab la

Semoga pajang umur sir

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Rindu Sheikh Jassim

Semoga semua perancangan INEOS berjalan dengan lancar. Lambat atau cepat, progress kita itu yg kita mahu.

Fuhhh...ayat die.....padu..........

Bawak masuk mbappe cepat.. Rembat dari real madrid tu 100juta on

Aku selagi tak nampak bukti kukuh yang membuatkan United kembali ke zaman kegemilangan.. memang aku ketawa dulu..😌

Kalau betul take over the club 100%

please walk the talk....πŸ˜†πŸ˜‰

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Paduu.. senyum ethπŸ˜πŸ˜‚

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

abg jual burger ke?

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

11 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More