Berita Terkini

Crystal Palace berminat untuk menandatangani semula Aaron Wan Bissaka

Cdbab18f 5947 4cb7 Ab95 De061694d901

Menurut laporan Football Insider, Crystal Palace berminat untuk menandatangani semula Aaron Wan-Bissaka.

Pemain pertahanan Manchester United berusia 25 tahun itu sedang mencari perpindahan dari kelab itu.  Dan, dia mungkin kembali ke bekas kelabnya menjelang musim depan.

Sejak ketibaan Erik ten Hag di Manchester United, Aaron Wan-Bissaka telah berada dalam senarai yang sangat baik. Bekas bek kanan Crystal Palace itu bukan lagi bek kanan pilihan pertama. Dan, dia sedang mencari untuk berpindah dari kelab pada musim panas.

Walaupun mendapat tempat dalam beberapa perlawanan terakhir, Wan-Bissaka tidak terlalu gembira untuk menjadi pilihan kedua.

Pemain berusia 25 tahun itu telah memulakan kebanyakan perlawanan Manchester United sejak rehat Piala Dunia.

Bagaimanapun, kepulangan Diogo Dalot daripada kecederaan menyaksikan dia kembali ke bangku simpanan untuk perlawanan akhir Piala Carabao pada hari Ahad.

Dalot telah bersetuju untuk menandatangani perjanjian jangka panjang baharu dengan kelab itu. Dia dijangka menjadi pilihan pertama mereka buat sementara waktu.

Sementara itu, Ten Hag berminat untuk menandatangani bek kanan baharu pada musim panas.  Dia mahu menambah satu lagi serangan pertahanan penuh.

Manchester United berminat dengan pemain pertahanan Bayer Leverkusen, Jeremie Frimpong, 22 tahun. The Red Devils sanggup membelanjakan £40-50 juta untuk membeli pemain muda ini yang beraksi musim ini.

Agak jelas bahawa Ten Hag mahu mempunyai bek sayap yang berfikiran menyerang. Akibatnya, Wan-Bissaka mungkin tidak berpeluang menjadi bek kanan pilihan pertama United dalam masa terdekat.

Kontrak pemain berusia 25 tahun itu di Manchester berakhir pada musim panas 2024. Dan Red Devils mempunyai pilihan untuk meneruskan selama 12 bulan.  Lagipun, dia mungkin berkeras untuk berpindah pada musim panas.

Sementara itu, Crystal Palace berminat untuk membawa Aaron Wan-Bissaka kembali ke kelab itu.  Pemain berusia 25 tahun itu telah menjadi sebahagian daripada Eagles sejak zaman kanak-kanaknya.

Dia naik pangkat sebelum berpindah ke Manchester United.

The Eagles kini berada di tangga ke-12 dalam Liga Perdana dan hampir pasti akan bertahan daripada penyingkiran.  Patrick Vieira telah melakukan kerja yang baik di Palace setakat ini.

Tetapi dia mementingkan lebih kestabilan pertahanan dan mahu mempunyai Wan-Bissaka dalam barisannya.

Kepulangan pemain berusia 25 tahun itu akan mengukuhkan pertahanan mereka dan membolehkan Vieira lebih fleksibel di bahagian kanan.

Bagaimanapun, bukan satu tugas yang mudah untuk mendapatkannya kembali dari Manchester United.  Mereka perlu membayar jumlah yang berpatutan.  Dan, Crystal Palace juga perlu bertarung dengan kelab lain yang telah menunjukkan minat terhadap perkhidmatannya

Sumber : Hard Tackle

Lain-Lain Artikel