Cristiano Ronaldo “Teruja” dengan Pembelian dan Cara Pengumuman Raphael Varane di Old Trafford

0

Cristiano Ronaldo yang juga bekas pemain Manchester United terkesan dan teruja dengan pembelian dan cara pengumuman Raphael Varane di Old Trafford. United dikritik minggu ini kerana kelewatan mengumumkan secara rasmi perjanjian £ 42.7 juta untuk menandatangani pemain antarabangsa Perancis itu dari Real Madrid. Tetapi United memanfaatkan sepenuhnya ketika mereka membiarkan penyokong mereka memberikan sambutan pemain baru mereka di Old Trafford pada hari Sabtu. Tidak lama sebelum pembuka Liga Perdana Inggeris menentang Leeds United, United mengesahkan perpindahan Varane dan bek tengah berjalan ke padang di Old Trafford dengan memegang jersi No.19 barunya. Varane disambut oleh tepukan gemuruh peminat dari United, sementara Old Trafford dipenuhi dengan lebih daripada 72,000 penyokong untuk pertama kalinya sejak wabak coronavirus. Keputusan United untuk melancarkan Varane di depan peminat di Old Trafford yang penuh sesak dipuji secara meluas, dan Ronaldo juga nampaknya menyokong gerakan itu ketika dia membalas ‘grande’ ke video Instagram acara Rio Ferdinand.

7749B910-530C-4BB3-8D46-73F7ED2AD418

Cristiano juga di fahamkan mempunyai hubungan yang akrab dengan Varane ketika beliau bermain bersama ketika di Real Madrid. Cristiano Ronaldo pernah menyifatkan Varane adalah salah seorang bek tengah terbaik.

376BD675-DC0F-49CA-B226-ACC14305F51D

United memulakan musim mereka dengan permulaan yang sempurna dengan kemenangan 5-1 ke atas Leeds dan Ole Gunnar Solskjaer menyifatkan pengumuman Varane yang dilancarkan sebagai ‘saat yang terbaik’ untuk pemenang Piala Dunia. “Saya belum bercakap dengannya selepas perlawanan,” kata Solskjaer. “Tetapi, tentu saja, ini adalah saat yang baik untuknya dan ini adalah saat yang baik bagi para peminat, mereka bersama, mereka tidak sabar untuk melihatnya, dia tidak sabar untuk melihat rakan sepasukannya. ‘Saya tidak sabar untuk bekerjasama dengannya. Secara jujurnya, saya telah mengikuti kariernya sepanjang masa dan anda hanya melihat cara dia menguruskan dirinya, cara dia menjalani hidupnya.

A0501E22-2401-4C61-BF97-D936883D3AB6

 

- Advertisement -