Berita Terkini

Cristiano Ronaldo baru sahaja memiliki apa yang dia mahukan dari Manchester United selama ini

Cristiano-Ronaldo-baru-sahaja-memiliki-apa-yang-dia-mahukan-dari-Manchester-United-selama-ini

Hasrat Cristiano Ronaldo untuk meninggalkan Manchester United telah dinyatakan pada awal bulan Julai, dan The Times menegaskan penyerang itu terdesak untuk pergi.

Matlamat Ronaldo adalah untuk bermain untuk pasukan yang boleh menawarkannya bola sepak Liga Juara-Juara, dan sementara Manchester United tidak dapat beralih untuk mengubahnya, kelab telah melakukan segala yang mungkin untuk menangani punca kegagalan musim lalu.

Manchester United sedang membina semula rentak, dan telah mengumpulkan pasukan dengan individu berkualiti tinggi, yang sepatutnya mampu bersaing untuk piala dan mampu mencabar kedudukan empat tempat teratas.

Perubahan itu berpunca daripada pengurus baharu Erik ten Hag, yang memacu perubahan ke hadapan, dan menjadi kunci kepada perniagaan pemindahan musim panas United.

United mengesahkan pemeteraian bekas rakan sepasukan CR7 di Real Madrid, Casemiro. Ia memberikan gambaran di mana United masih mampu menarik pemain-pemain yang terbaik.

United kemudian telah mendapatkan Antony untuk memantapkan serangan Manchester United. Ini akan memberikan persaingan sebenar untuk tempat di samping memberikan tambahan kelajuan dalam serangan yang dilancarkan United.

Ronaldo akan menyukai apa yang dilihatnya dengan ketibaan pemain-pemain baru ini.

Satu lagi perubahan besar berlaku di barisan pertahanan belakang, dengan kehadiran gandingan baru Lisandro Martinez dan Tyrell Malacia sudah memainkan peranan penting. Harry Maguire telah digugurkan, dengan tanggungjawab tambahan diberikan kepada bekas rakan sekerja Ronaldo, Raphael Varane.

Manchester United tiba-tiba kelihatan seperti pasukan yang benar-benar berubah, dan ini penting untuk diperhatikan oleh Ronaldo. Ia akan menjadi faktor motivasi baginya. Ronaldo perlu mendorong dirinya untuk melakukan segala yang dia mampu, untuk menjadi sebahagian daripada pembinaan semula United.

Erik ten Hag dan Manchester United telah memberikan pasukan wajah baharu yang menarik, dengan potensi sebenar. Terdapat perasaan dikalangan peminat di mana kumpulan pemain kali ini benar-benar dapat mencapai sesuatu.

Ronaldo mungkin berasa ‘tersekat’ di United sekarang, tetapi jika dia mengambil peluang, dan melihat sekeliling, dia mungkin mencerminkan bahawa dia adalah tepat di mana dia perlu berada.

United telah memberikan apa yang dia mahukan selama ini. Seorang pengurus berkaliber, dan pasukan yang berpotensi. Sekarang dia perlu bekerja lebih keras dari sebelumnya untuk mendapatkan tempat permulaan di hadapan dan memainkan peranan dalam apa yang boleh menjadi tahun yang besar di hadapan.

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar