Berita Terkini

Christian Vieri membandingkan bintang Napoli dengan George Best..

5b5b3299 De61 4851 Bf2f 740d753455b1

Menurut Christian Vieri, “hari George Best akan kembali” jika Kvaratskhelia menyertai Manchester United pada musim panas.

Nampakya agak sukar untuk mengatakan pemain Georgia itu mengingatkan ikon Manchester United, tetapi saya sangat suka idea dia menjadi salah seorang pemain kami kerana dia mempunyai siling yang sangat tinggi.

 

Selepas menyertai  Napoli dalam perjanjian €11.5 juta daripada Dinamo Batumi musim panas lalu, Kvaratskhella telah menjadi salah seorang pemain bintang mereka musim ini – dan mereka berada di landasan untuk memenangi Seria A, serta berada di ambang ke suku Liga Juara-Juara.

Kvaratskhelia mempunyai 11 gol dan 11 assist dalam 22 perlawanan liga, di atas dua gol dan empat assist dalam Liga Juara-Juara, jadi dia sudah pun mencatatkan jumlah yang tinggi di pentas tertinggi.

 

la mash dapat dilihat sama ada United akan berminat dengan pemain berusia 22 tahun itu pada musim panas ini dan telah pun dikaitkan dengan perpindahan untuk dua rakan sepasukannya di Napoli Victor Osimhen dan Kim Min-Jae.

Vieri bercakap tentang perpindahan dan percaya Kvaratskhelia akan mengingatkan George Best jika dia berpindah ke England.

“Spalletti bukan sekadar bercakap: dia berkata bahawa Kim adalah bek tengah terbaik di dunia dan gol Kvaratskhelia berbaloi untuk Maradona,” katanya di Bobo TV, disampaikan oleh Calcio Napoli 1926 (H/t Sport Witness ).

“Gol yang dia jaringkan adalah bahan kegilaan! Jika dia ke Manchester United, zaman George Best akan kembali, Kvaratskhelia pun sama. Saya tidak sabar menunggu hari Rabu untuk melihat Napoli bermain.”

Napoli mempunyai kelebihan dua gol menjelang pertembungan pusingan kedua Liga Juara-Juara menentang Eintracht Frankfurt malam esok..

Sumber : Man Utd News / Stretty News

 

Lain-Lain Artikel