Portal Rasmi

Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU)

Cavani:”Menggunakan jersi nombor 7 telah membuatkan anda memikul tanggungjawab besar dan itu satu motivasi untuk saya”

Penyerang Manchester United, Edinson Cavani, mengakui bahawa dirinya sedar akan tanggungjawab yang dipikulnya setelah diberi jersi nombor 7 di Old Trafford.

Menurut penyerang berusia 33 tahun ini,dengan kepercayaan yang telah diberikan kepadanya,dia berjanji akan bekerja keras dan memberikan yang terbaik untuk mengikuti jejak lagenda kelab yang telah memakai nombor keramat itu.

Nombor 7 di Manchester United mempunyai maksud yang istimewa.Nombor ini telah dipakai oleh pemain hebat dalam sejarah kelab, seperti George Best, Eric Cantona, David Beckham, dan Cristiano Ronaldo.

Sekarang, nombor ini adalah milik Edinson Cavani, yang dibeli oleh Manchester United pada hari terakhir jendela perpindahan  musim panas 2020, Isnin (5/5/2020).

“Ini nombor yang luar biasa.Saya juga memakainya di pasukan kebangsaan.Tetapi, saya percaya jumlah yang anda pakai lebih banyak daripada yang biasa anda gunakan di padang.Ada sesuatu yang lebih banyak di sana,” kata Cavani di laman web rasmi Manchester United.

“Saya tahu ketika masuk ke dalam padang,nombor yang anda pakai di jersi tidak menjadi masalah. Tetapi apabila anda berpeluang memakai nombor 7 di Manchester United dimana yang telah digunakan oleh beberapa pemain hebat yang telah menjadi lagenda di negara ini dan kelab, maka akan ada tanggungjawab di sana. ”

“Saya menikmati cabaran ini.Saya berharap dapat memberikan sesuatu yang adil dan memberikan penghargaan tertinggi seperti kebanyakan pemain hebat yang memakai baju ini sebelum saya,” tambah Edinson Cavani.

Edinson Cavani juga mengatakan bahawa memakai nombor khas di Manchester United telah mendorong motivasinya untuk memberikan yang terbaik.

“Ya, ini adalah cabaran hebat.Saya juga merasa bertanggungjawab, dan saya memandang serius tentang ini”kata Cavani.

“Seperti yang saya katakan, saya akan bekerja keras untuk menunjukkan yang terbaik sehingga saya dapat meninggalkan nombor itu, jersi itu, seperti yang ditinggalkan oleh pemain yang baru saja anda sebutkan yang Terbaik seperti Cantona, Beckham dan Ronaldo).

Jom kongsi dengan rakan anda artikel ini.

Ruang Iklan

Jadual Perlawanan

Liga Juara-Juara Eropah

Keputusan Perlawanan

Liga Perdana Inggeris
Manchester United lawan Chelsea

Ruang Iklan

Pastikan anda ikuti kami di medium seperti di bawah :

Website : bmumalaysia.com
Facebook : buletinmanchesterunited
Instagram : buletinmanchesterunited
Twitter : buletinmanutd