Berita Terkini

Casemiro telah dibuang padang hanya dua kali dalam 521 perlawanan senior untuk kelab dan negara

Casemiro Telah Dibuang Padang Hanya Dua Kali Dalam 521 Perlawanan Senior Untuk Kelab Dan Negara

Ten Hag tidak merancang untuk menandatangani Casemiro kerana inginkan De Jong. Namun Casemiro yang dibeli dengan nilai £ 70m akan diperlukan oleh United. jadi, adakah dia akan digandingkan dengan Eriksen atau Fred yang merupakan rakan sepasukannya di Brazil?

Manchester United memulakan musim panas ini dengan pencarian pemain tengah bertahan.

Erik ten Hag secara khusus menetapkan ciri-ciri khas untuk kelab baharunya menandatangani pemain No 6 yang boleh beraksi sebagai pemain yang bertanggunjawab memulakan ‘build-up play’ dari bawah sehingga mara ke hadapan. Pemain idaman sebenar Ten Hag adalah Frenkie de Jong.

Tetapi apabila peluang mereka untuk mendapatkan khidmat De Jong dari Barcelona gagal, United telah mengubah rancangan rancangan mereka kepada pemain tengah dari acuan yang sangat berbeza.

Casemiro, yang telah melengkapkan perpindahan £60 juta dari Real Madrid yang boleh meningkat sebanyak £10 juta lagi, adalah seorang pemain bola sepak yang mempunyai kebolehan menghentikan atau memenangi bola dari pihak lawan berbanding membina serangan untuk pasukannya sendiri.

Anda pasti tertanya-tanya sama ada jika pemain berasal dari Brazil ini yang juga merupakan, pemenang di Sepanyol dan di Liga Juara-Juara, mampu memikul tugas di samping menghidupkan permulaan buruk pasukan United.

Mereka membuat permulaan yang baik untuk mengubahnya dengan mengalahkan Liverpool 2-1 ketika Casemiro menonton dari ruangan penonton – akan tetapi ini akan menjadi persoalan sama ada adakah United telah membeli jenis pemain tengah pertahanan yang salah?

Anda tidak boleh menafikan bahawa Casemiro lebih kepada apa yang united perlukan sekarang memandangkan mereka telah melepaskan enam gol dalam dua perlawanan menentang Brighton dan Brentford.

Memandangkan kelemahan barisan belakang United – masalah sejak musim lalu – mereka sangat memerlukan tokoh pemain seperti Casemiro yang boleh melakukan semua perkara itu dan mengambil beberapa tekanan daripada Harry Maguire, Lisandro Martinez dan rakan-rakan.

Casemiro akan terus masuk ke dalam pasukan Ten Hag kerana dia mempunyai pengalaman yang diperlukan dalam pasukan di samping mendapat sokongan dari Fred atau Scott McTominay.

Apa yang menarik ialah bagaimana Ten Hag kemudian menyusun semula barisan pemainnya dan memanfaatkannya dengan sebaik-baiknya.

Selama bertahun-tahun, Casemiro telah bermain bersama Luka Modric dan Toni Kroos di bahagian tengah Real yang sangat berkesan dan berjaya.

Dengan cara ini, matlamat dan bantuan Casemiro ke United pasti akan memberikan impak positif kepada pasukan. Dia memahami peranannya untuk memenangi kembali bola dan memindahkan bola kepada seseorang yang lebih mahir dari segi teknikal ketika membuat hantaran.

Dengan itu, Ten Hag boleh memainkannya bersama Christian Eriksen dan di belakang Bruno Fernandes dalam formasi 4-2-3-1. Eriksen pasti dapat memainkan peranan utamanya disamping mengurangkan tugasan melakukan kerja-kerja kotor.

Tetapi Eriksen mungkin tidak dapat melakukan semua kerja penyambungan antara pertahanan dan serangan dan dengan cepat akan mendapati dirinya meningkat dua kali ganda oleh pembangkang. Memandangkan bagaimana pemain Brentford memberikan tekanan, itu akan menjadi resipi untuk bencana.

Jadi mungkin Ten Hag mencontohi jurulatih Brazil Tite dengan menggandingkan Casemiro dengan Fred di bilik enjin United. Mereka bermula bersama-sama satu sama lain di bahagian tengah semasa perlawanan persahabatan antarabangsa Jun menentang Jepun dan Korea Selatan, membayangkan Tite boleh memihak kepada pemain tengah ini untuk Piala Dunia akhir tahun ini.

Sangat mudah untuk melihat bagaimana keupayaan pemenang bola Casemiro dan tenaga Fred yang tidak terbatas dapat memberikan jolokan hantaran yang berkesan sehingga orang-orang seperti Neymar, Richarlison, Raphinha dan Vinicius Junior dapat melakukan berkesan ketika melakukan serangan.

Tetapi Fred kekal sebagai tokoh yang tidak konsisten dan sering mengecewakan untuk United. Beliau sudah pasti akan cuba bersungguh-sungguh tetapi kadang-kadang tidak mempunyai fizikal yang tegap yang diperlukan untuk berkembang maju dalam Liga Perdana Inggeris.

Casemiro mungkin boleh membantunya memenangi pertarungan di bahagian tengah dalam perlawanan yang lebih sukar, sedangkan menentang lawan lain Eriksen dapat memastikan ruang untuk dia membuat hantaran sentiasa terbuka.

Satu lagi kualiti ketibaan pemain baru ini adalah bahawa dia mempunyai kemahiran untuk mengelakkan kad kuning dan merah walaupun menjadi komponen besar dalam permainannya.

Casemiro telah dibuang padang hanya dua kali dalam 521 perlawanan senior untuk kelab dan negara. Dalam permainan kasar dan lincah bola sepak Inggeris, ia akan menjadi menarik untuk melihat apakah rekod disiplin bebas kecacatan ini berterusan.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

💔

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

10 hours ago

65 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

Dah masanya cri new LB ubi muda..lindlof buat saport boleh la..first E serammm oo

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🤦‍♂️

ahh sudahh

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🤧

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Harry Amass in

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi 🥺

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Menurut beberapa laporan semasa, Manchester United kini dalam keadaan ‘panik’ selepas Luke Shaw dijangka bakal terlepas keseluruhan baki musim ini selepas mengalami kecederaan kaki berulang (Chris Wheeler & Jack Gaughan, Daily Mail)

United kini terpaksa membuat beberapa opsyen lain bagi menangani masalah ini termasuk masih menggunakan Victor Lindelof di posisi bek kiri atau memanggil pemain muda seperti Sam Murray atau Harry Amas.

Walau bagaimanapun pengesahan rasmi tentang status kecederaan Shaw akan dikemaskini dari masa ke semasa.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

20 hours ago

188 CommentsComment on Facebook

Terdapat opsyen lain yg dicadangkan media termasuk meletakkan Amrabat di posisi bek kiri

Bagi peluang harry amas

Main 1 musim 38 games domestic belom trmasuk FA , carabao dll games... Yg rajin injured hanya mampu bermain separuh atau suku games sahaja, baki games yg lain rehat panjang, jaga kaki.... Sign contract baru...... Yg boleh pakai, simpan. Yg 50/50 baik jual...

Kasi try Harry Amas lah... Mana taw...haha

Terlalu awal melepaskan Reguilion

Haritu ada Regulon pi pulangkan

Panggil balik je player lb yang loan tu..

Mctom boleh convert tu jadi bek kiri...main dgn wales mana2 dia ada. Main right back boleh score lagi...

Peluang harry amas..

Blh try Antony di posisi LB

Gong sgt g break contract Reguilon

Bgi ja lah player muda main. Aku x hrap langsung dkt Lindelof.. dh brpa musim dgn m.u biasa2 ja level defend liga mongolia 😑

Kaca betul shaw sekarang hahaha

Pilihan terbaik adalah meletakkan bek kiri tulen atau terpaksa kekalkan lindelof. Amrabat bukan pilihan yang tepat bermain posisi bek kiri sedangkan posisi asal dia pun dicabar oleh mainoo dan casemiro.

Harry amass la mantap

harry amas tu boleh slow²

panggil loan player balik..

Come on ETH, bring the kid. harry amass

Pening palen gini mattt 🤦🤦🤦

Elok la ambik pulak doktor sengal 🤣🤣🤣

Harry Amas tu mantap. Skill

Pemain muda kene step up lar.. apa guna academy man utd tu

Come on ten hag, ini masa utk buktikan anda percaya kpd pemain muda seperti anda percaya kpd garnacho & mainoo

huhuhu

Bagi peluang Harry Amas main

Load More