Berita Terkini

Casemiro ketua pasukan baharu skuad Brazil..

Aa39a710 Acd2 4f41 9a2d 2f288bd5efa7

Pemain tengah Manchester United, Casemiro telah disahkan sebagai kapten Brazil yang baharu untuk perlawanan pertama era baharu.

Jurulatih berpengalaman skuad Selecao, Tite akan pergi selepas Piala Dunia 2022 dan perlawanan persahabatan hujung minggu ini menentang Maghribi di Tangier akan menjadi perlawanan pertama pasukan sejak itu.

Pengalaman hebat Casemiro dan mentaliti kemenangan telah menjadikannya pilihan terbaik untuk lilitan lengan, diserahkan kepadanya oleh bos sementara Ramon Menezes.

Terdapat cara berfikir yang berbeza,” kata Casemiro pada sidang akhbar itu.

“Kami mempunyai Thiago Silva [sebagai kapten] dalam Piala Dunia tetapi, di pihak saya, saya rasa bersedia. Saya bersedia untuk ini dan saya bersyukur dengan kepercayaan itu.”

“Jika kapten lain, tiada masalah kerana saya tahu saya salah seorang ketua dan saya mempunyai kebebasan sepenuhnya untuk bercakap sebagai kapten sebelum kumpulan.”

Pemain berusia 31 tahun itu menambah: “Tite mempunyai falsafah, kita perlu menghormatinya tetapi, tanpa mengira gelaran, pemimpin di atas padang, pemain paling berpengalaman, semua orang mempunyai keistimewaan dan hak untuk bercakap dengan orang lain atau pengadil. Penghormatan di m atas padang diperolehi .”

Rakan sepasukan Casemiro di United, Antony dan Alex Telles, yang kini dipinjamkan dengan lawan kami di Liga Europa, Sevilla, juga berada dalam skuad tetapi Fred tidak dipanggil pada kesempatan ini.

Telles dijangka bermula di bek kiri, manakala Antony mungkin memulakan permainan, yang berlangsung pada malam Sabtu, di bangku simpanan pemain gantian.

Sumber : Man Utd News / ManUtd.com

Lain-Lain Artikel