Berita Terkini

‘Casemiro akan bertambah baik selepas pulang dari Piala Dunia’ Bryan Robson

F8b67724 64ba 435a B98b 0d6c84451516

Legenda Manchester United, Bryan Robson telah memberi amaran kepada seluruh Liga Perdana bahawa pemain tengah United Casemiro hanya akan menjadi lebih baik.

Selepas perlahan-lahan disepadukan ke dalam kehidupan dalam bola sepak Inggeris, berikutan perpindahan £60m dari Real Madrid, pemain berusia 30 tahun it mu telah menjadi sebahagian penting dalam pasukan Erik ten Hag.

Pemenang lima kali Liga Juara-Juara itu telah menjadi bahagian penting dalam pasukan United dan kepentingannya kepada pasukan Brazil telah pun dilihat di Qatar.

Pemain nombor 18 United pastinya bermain seperti dia “pemain tengah terbaik di dunia” dan itu sesuatu yang pasti rakan sepasukan antarabangsanya Neymar menyokong.

Dengan Cristiano Ronaldo bukan lagi pemain Manchester United, kepentingan dan pengaruh Casemiro dalam bilik persalinan Red Devils mungkin akan meningkat.

Penguatkuasa bahagian tengah adalah pemenang bersiri dan kehausannya untuk trofi diharapkan dapat menular kepada rakan sepasukannya.

Robson, yang merupakan pemain tengah mengagumi juara liga dua puluh kali itu, percaya pemain antarabangsa Brazil itu, yang masih belum tewas dalam perlawanan Piala Dunia, hanya akan menjadi lebih baik apabila dia kembali dari Qatar.

Bercakap dalam temu bual dengan Webby & O’Neill, Robson membandingkan kebolehan Casemiro untuk membaca permainan dan menjadi satu langkah di hadapan lawan berbanding bekas pemain nombor 18 legenda kami, Paul Scholes.

Robson berkata:

“Casemiro telah melakukan yang terbaik. Dia tahu permainan – dia tahu di mana harus berada di atas padang, dia mendapat kedudukan yang bagus untuk memintas dan melakukan terjahan, tetapi dia seorang yang sangat baik menghantar bola, dan dia melihat situasi”

“Dia agak seperti Scholesy setakat melihat sebelum bola datang kepada anda. Dia hebat bermain bola ke hadapan.”

“Saya fikir dia hanya akan menjadi lebih baik apabila mereka kembali dari Piala Dunia.”

Bekas bintang Los Blancos itu berharap untuk kembali ke Teater Impian sebagai pemenang Piala Dunia sebelum menyasarkan memenangi trofi pertama bersama Busby Babes.

 

sumber : United in Focus

Lain-Lain Artikel