Bruno Fernandes tidak akan berehat sehingga United kembali kepada zaman kegemilangannya

0

Bruno telah melengkapkan perpindahanke United daripada Sporting Lisbon dengan jumlah perpindahan £47 juta. Bruno menyatakan dia tidak akan berehat sehingga dia dapat membawa United kembali ke zaman kegemilangannya. Bruno ingin memastikan United berjaya memenangai banayak kejuaraan dan dia bersedia untuk duduk lama di United untuk mencapai cita-cita tersebut. Bruno telah melengkapkan ulang tahun pertama dia bersama dengan pasukan United.

Sejak kehadiran Bruno ke United, dia telah menjaringkan 46 gol dalam 53 penampilannya bersama United. Daripada 53 penampilan tersebut, Bruno telah melakukan 28 jaringan dan mencipta 18 peluang gol kepada rakan sepasukan dalam saingan Liga Perdana Inggeris. Rekod berkenaan lebih baik daripada Lionel Messi, Cristiano Ronaldo dan Robert Lewandowski  yang bermain di liga masing-masing pada kiraan 12 bulan lepas.

Tetapi bercakap selepas keputusan seri 0-0 dengan Arsenal, Bruno mengakui dia tidak berpuas hati walaupun telah mencapai prestasi yang baik pada tahun pertamanya di England. ‘Sesungguhnya keputusan seri tersebut bukanlah keputusan yang saya inginkan sempena setahun saya berada di sini sebagai pemain United, dan saya akan sentiasa cuba memberikan yang terbaik dan terbaik untuk pasukan.’ kenyatan yang diberikan Bruno dalam media sosialnya.

‘Ia merupakan satu penghargaan kepada saya kerana dapat menyarung lencana United di dada. Sejarah pasukan United yang dikenali sebelum ini adalah merupakan sebuah kelab yang sentiasa memperolehi kejayaan dan sentiasa mendapatkan kemenangan. Saya hadir ke sini untuk membantu mengembalikan era berkenaan. dan saya tidak akan berehat sehingga saya berjaya melakukannya.’

‘Saya ingin mengucapkan ucapan terima kasih kepada peminat dan penyokong setia United yang sentiasa menyokong kami. Saya berharap perkara seperti tahun pertama ini akan berlaku pada tahun-tahun berikutnya. Glory-Glory Man United!’

Selepas menjaringkan gol kemenangan pada perlawanan Piala FA menentang Liverpool, Bruno tidak menjaringkan gol sejak 5 perlawanan yang lepas. Ini merupakan kemarau terpanjang di alami Bruno sejak datang ke United. United dalam 5 perlawanan tersebut hanya berjaya menjaringkan 4 gol sahaja sekaligus membuktikan Solskjaer amat bergantung kepada Bruno dalam merencanakan serangan bagi United.

Pasukan pasti mengharapkan pemain bintang mereka ini kembali mendapat sentuhan mereka kembali dan pasti perlawanan menentang Southampton dan Everton menjadi misi utama tersebut. Jika 2 perlawanan getir ini gagal dilakukan dengan sebaiknya, maka mungkin berkahir perjalanan United untuk bersaing mendapatkan kejuaraan liga.

- Advertisement -