Berita Terkini

Bruno Fernandes seorang pemimpin – Jose Peseiro

2A983ACB-2B47-4F0D-9491-426BAB91AA17

Pengurus Nigeria, Jose Peseiro telah membuka bicara tentang mentaliti dan kepintaran pemain Manchester United, Bruno Fernandes semasa sesi latihan pasukan utama di kelab lamanya Sporting CP.

Fernandes, 28, telah menjadi pemain utama Manchester United sejak tiba dari Liga Primeira skuad.

Dia berpindah ke Old Trafford dengan bayaran awal £47 juta pada musim sejuk 2020. Dia telah berkembang menjadi peranan kepimpinan di Old Trafford selama bertahun-tahun, merangkul dirinya dengan persembahan elitnya.

Dia telah merekodkan 56 gol dan 45 bantuan dalam 155 perlawanan dalam semua penampilan untuk pasukan Erik ten Hag setakat ini.

“Saya perhatikan liga kami kerana saya pernah menjadi jurulatih di Vitoria Guimaraes dan saya tahu adalah penting untuk memastikan dia bermain untuk kami.  Dia kapten sejati.  Seorang pemain yang luar biasa dengan permintaan tinggi, dan bukan hanya dalam perlawanan – dalam latihan, dalam mesyuarat, di jamuan pasukan.”

“Ia menunjukkan kepada semua orang motivasi maksimum yang dituntut, dia bercakap kepada semua orang untuk memastikan kami akan menjadi lebih baik.  Di padang, dia sentiasa mahu berlatih.  Selepas latihan, dia akan meyakinkan tiga atau empat lagi, dan seorang penjaga gol, untuk melakukannya.  lebih banyak latihan.”

“Kadangkala kami akan melakukan latihan pelengkap, tetapi selepas itu dia akan berada di luar padang dengan beberapa rakan skuad dan bersama mereka, atau mengambil sepakan percuma atau melakukan sesuatu. Kadang-kadang saya akan berdebat dengannya – saya akan berkata, ‘Jadilah berhati-hati -berhati-hati, pergi berehat, kerana anda tidak boleh menahannya’. Saya sentiasa tahu dia seorang yang kuat, tetapi sesetengah orang lain tidak boleh menerimanya, mereka memerlukan rehat.”

“Tetapi dia hanya suka berlatih dan dia seorang lelaki yang sangat kuat, bukan sahaja dari segi mental tetapi juga dari segi fizikal, dengan biomekanik yang kuat. Kadang-kadang dia dibenarkan untuk meletakkan pemain lain pada risiko kerana mereka tidak boleh melakukan perkara yang sama seperti dia. Dia melakukannya, tetapi dia sentiasa adil. mahu memimpin standard yang tinggi.”

Sumber : Man Utd News : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar