Berita Terkini

Bruno Fernandes memuji persembahan Nottingham Forest

E8979D31-B642-4328-AF73-4501546874AE

Bintang Manchester United, Bruno Fernandes memuji Nottingham Forest untuk satu aspek persembahan mereka di Old Trafford

Forest tumbang 2-0 kepada Red Devils, yang kini boleh memenangi trofi buat kali pertama dalam enam musim.

Forest bertarung dengan berani sepanjang perlawanan kedua separuh akhir. Mereka ketinggalan 3-0 dari perlawanan pertama tetapi dalam 45 minit pertama di sini, mereka tidak bernasib baik kerana tidak mendahului United.

Brennan Johnson memainkan peranan penting untuk skuad mereka. Mula-mula dia mungkin layak menyamakan kedudukan kepada Sam Surridge yang berada di ruang yang luas dan kali kedua dia menemui Emmanuel Dennis tetapi dihalang oleh Surridge.

Ia sentiasa malam yang sukar untuk mereka. Memulakan sebarang perlawanan menentang United adalah sukar tetapi mengetahui anda sudah ketinggalan 3-0 ia akan berasa seperti misi mustahil.

Berikutan pengenalan Marcus Rashford, Anthony Martial dan Jadon Sancho dari bangku simpanan, pasti akan mengayunkan seragan permainan ke arah lain.

Dalam beberapa minit, tuan rumah mendahului, dengan Rashford bertemu Martial untuk membuka jaringan sebelum melakukan perkara yang sama untuk Fred menunggu di belakang.

Selepas permainan, Fernandes memberikan bualan berkelas dengan Sky Sports. Dia menyebut bahawa satu aspek persembahan Forest menarik perhatiannya pada malam itu.

Dia berkata: “Nottingham (Forest) bertahan dengan sangat baik. Ia adalah sukar.  Mereka menyukarkan kami untuk bersama mereka malam ini dan saya rasa mereka melakukannya dengan sangat baik.”

United berada dalam prestasi cemerlang dan ia akan menjadi perlawanan separuh akhir yang sukar.

Namun, Forest mencuba dan  perlawanan tersebut mereka tidak langsung memalukan diri mereka sendiri.

Pendek kata, United lebih baik. United mempunyai pemain berharga tinggi, bintang Liga Perdana yang terbukti dan pemenang Piala Dunia dalam barisan.

Fernandes memuji Forest memang terasa seperti sentuhan yang bagus. United kini berharap untuk kembali ke pusingan pemenang, manakala Forest akan fokus untuk di Liga Perdana.

Sumber : Nott Forest News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar