Berita Terkini

Bruno Fernandes memberi penghormatan kepada rakan sepasukan Juan Mata

Bruno Fernandes Memberi Penghormatan Kepada Rakan Sepasukan Juan Mata

Bruno Fernandes dan Juan Mata tidak dapat dipisahkan di padang latihan sejak gandingan itu bekerjasama di Manchester United.

Sekarang mereka akan berpisah, dengan Mata keluar dari kelab setelah kontraknya tidak diperbaharui oleh kelab.

Fernandes, yang kini bermain di peringkat antarabangsa dengan Portugal, mengambil sedikit masa untuk menghantar mesej kepada rakan sepasukannya.

Fernandes menyifatkan Mata sebagai legenda, mentor, dan rakan sejati, dan mengucapkan terima kasih kepada pemain Sepanyol tersebut kerana membantunya menyesuaikan diri di Manchester United.

Duo ini tidak dapat bermain bersama terlalu kerap, tetapi ketika mereka melakukannya, ada saat-saat di mana gandingan meraka berpotensi menarik dan menunjukkan tanda-tanda positif.

Mata, jarang bermain dalam kesebelasan utama sejak ketibaan Fernandes di kelab, dan hanya memainkan sedikit peranan untuk pasukan ketika itu.

Fernandes sebelum ini dikaitkan dengan pengambilan nombor baju Juan Mata apabila nombor 8 telah dikosongkan, tetapi dia merasakan, betul, ini adalah masa untuk memberikan penghormatan kepada pemain tengah tersebut.

Sementara itu, Mata cuba menjelaskan pendapatnya untuk meninggalkan United melalui laman web kelab, dan mengatakan bahawa dia telah menjalani impiannya bermain di Old Trafford.

Dia berkata: “Tidak mungkin bagi saya untuk menyatakan dalam teks ini semua perasaan yang saya alami sejak beberapa minggu kebelakangan ini tetapi, untuk meringkaskannya, saya ingin mengatakan bahawa saya adalah lelaki paling bangga di dunia yang telah mewakili kelab unik ini selama lapan setengah musim terakhir.

“Ini adalah sesuatu yang tidak akan pernah saya impikan, ketika saya masih kecil, kerana rasanya terlalu jauh bagi seorang kanak-kanak di Sepanyol untuk, suatu hari, bermain untuk salah satu kelab terbaik dalam sejarah bola sepak tetapi, kadang-kadang, realiti melebihi impian.”

Mata secara rasmi menjadi ejen percuma pada 1 Julai, dan bakal menerima tawaran dari kelab di seluruh dunia yang mencari perkhidmatannya.

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Informasi Semasa |

Erik Ten Hag dijangka akan memberikan maklumat terkini tentang Tyrell Malacia dalam sidang akhbar hari Jumaat, selepas minggu lalu mendakwa bek kiri Belanda itu dikatakan semakin pulih selepas melalui beberapa siri kecederaan berulang.

United tidak dapat memanggil semula Alvaro Fernandez daripada pinjaman beliau di Benfica. Pemain telah dihadkan hanya bermain perlawanan rasmi untuk dua kelab (di mana Fernandez telah beraksi untuk Granada dan Benfica) dalam satu musim. Tambahan pula perpindahan pinjaman berkenaan telah di selitkan dengan klausa pembelian tetap pada harga €6 juta, yang akan menjadi pembelian wajib jika beliau memulakan 50% daripada baki perlawanan Benfica semasa tempoh pinjaman.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC

| BMU - Informasi Semasa |

Erik Ten Hag dijangka akan memberikan maklumat terkini tentang Tyrell Malacia dalam sidang akhbar hari Jumaat, selepas minggu lalu mendakwa bek kiri Belanda itu dikatakan semakin pulih selepas melalui beberapa siri kecederaan berulang.

United tidak dapat memanggil semula Alvaro Fernandez daripada pinjaman beliau di Benfica. Pemain telah dihadkan hanya bermain perlawanan rasmi untuk dua kelab (di mana Fernandez telah beraksi untuk Granada dan Benfica) dalam satu musim. Tambahan pula perpindahan pinjaman berkenaan telah di selitkan dengan klausa pembelian tetap pada harga €6 juta, yang akan menjadi pembelian wajib jika beliau memulakan 50% daripada baki perlawanan Benfica semasa tempoh pinjaman.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC
... See MoreSee Less

44 minutes ago

18 CommentsComment on Facebook

Pemain muda xbagi peluang duk bagi senior xbole pakai..

harry amass kan ada 😂

Brandon Williams masih player kita. Bagilah peluang kedua pada dia.. dah terdesak nie..

Salah siapa

Mantap menyu punya investment

Yang boleh backup pegi loan kan , yang loan pegi terminate kan . Harapkan la lagi shaw dengan malacia je kat lb tu .

Kalo susah sangat ambik aku je la

Antony tu calon terbaik utk posisi LB dalam keadaan sekarang,mohon laa pak tenhek gunakan dia posisi tu. Rekod trackback dia bagus,boleh buat defnsif tackle dan kelajuan dia susah winger lawan nak tinggalkan mcm selalu jd kat lindelof di LB.

Kiri bg la dalot/amrabat...boleh buat larian intercep....kanan boleh try lindelof....sekurang2nya lindelof.mmg kaki kanan dan leh buat long ball pass....

Atok dulu menang ngn Wenger main pakai pertahanan je semua..pandai2 botak lah nk urus cmne. Nk letak anton main LB pun apa masalahnya. Kreativiti masing2..takkan hal camni pun dh pening. Jauh lagi perjalanan nk bimbing kelab besar ni.

Kalau bw pulak macam mana. Takleh panggil balik jugak sekarang?

Elok.ada Bek Tothenam p bg balik hahaha regulion tu dah ok dah..

Mistake terlalu awal lepaskan Reguilon..sepatutnya kekal kn Reguilon sampai habis season..terlalu confident dgn kesembuhan Shaw 100%..perlu ada back up kpd Shaw terlebih dahulu kecuali Malacia sudah cergas sepenuhnya barulah boleh release Reguilon.

Nampaknya ten hag dah kelam kabut pertahanan tidak kukuh.. habislah..ada pemain cergas di jual dan di loan habis..haiyaa

Aduhh kacaww..bw kasi pnggil first E..dah hujung2 nie

Loan lagi player ape ke apr

Bro just dissapeared in thin air..mengalahkan maternity leave. Speedy recovery Malacia. Skrg regret lah. Masa nak loan & jual tak pikir panjang yg utd ni ramai collection kaca.

Shaw tak cergas. AWB cedera lagi. Malacia dah mati katanya. Reguilon dah dilepaskan. Fernandez dipinjamkan. Tinggallah abang Dalot sorang bek sisi yang cergas sepanjang musim ni. Harry Amass pula baru 16 tahun, awal sangat nak bagi main. Keputusan2 kelab yang dilihat canggung memberikan impak besar terhadap ketersediaan pemain2 skuad utama. Matilahnak.

Load More

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC 💪🏻🔴
... See MoreSee Less

5 hours ago

98 CommentsComment on Facebook

Jgn kecek saje srupo zambualllll sudah la

Kasi tunjuk hasil la dlu.. bru bole sembang.. huhu jgn2 kita da kena tipu x haha..

Good Luck Sir!

Mantap!

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Glazer's lagii bertambah senyum

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Yg ni yg kita nak dengar ..

abg jual burger ke?

Tunggu dan lihat..

Muka ada sinyum. Moga ada manyis-manyis

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Mantap.👍

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

in SJR we trust 💪💪🔴🔴

harap apa yg di katakan..akan di.kotakan...tp setakat ni mmg positif...

Klu niat DIA hanya Minat utk sukan trutama naikan blik manutd bguslah

Load More