Berita Terkini

Bruno Fernandes kecewa dengan sikap membazir United

FA2DA116-7C57-4DD8-A36F-11616D8BF5C2

Bruno Fernandes berasa kesal dengan sikap boros Manchester United di hadapan pintu gol selepas mereka seri 1-1 dengan Crystal Palace di Selhurst Park

Michael Olise menjaringkan sepakan percuma yang menakjubkan pada minit ke-91 untuk menjadikan Palace sebahagian daripada rampasan, membatalkan gol pembukaan Fernandes pada separuh masa pertama.

Dengan itu menamatkan 10 perlawanan kemenangan United dalam semua pertandingan, menafikan peluang mereka untuk naik ke tangga kedua carta Liga Perdana.

United mendominasi permainan untuk tempoh yang lama, bermegah lebih 60 peratus penguasaan bola, tetapi tidak melakukan cukup untuk menguji Vicente Guaita di gawang Palace, hanya mencatat empat percubaan tepat pada sasaran.

Debut Wout Weghorst tidak menyerlah dan Marcus Rashford bergelut untuk memaksa dirinya seperti yang dilakukannya dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

“Kami tahu ia sukar untu bermain disini”

“Kami mungkin akan kalah dalam perlawanan itu, tapi kami tidak berpuas hati dengan keputusan seri”

“Kami sepatutnya mengambil peluang dan menutup permainan. Mereka menjaringkan gol hebat pada penghujungnya. Tiada apa yang boleh kami lakukan sekarang.”

“Kami perlu melihat ke hadapan sekarang. Perlawanan lain akan datang.  Kami masih melakukan perkara yang baik. Kami benar-benar kecewa dengan keputusan itu tetapi perlawanan seterusnya sudah tamat.  Kami perlu memberikan tentangan.  Tidak terlalu banyak masa untuk pulih.”

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar