Berita Terkini

Bruno Fernandes beri respon terhadap kontrak baru Kobbie Mainoo

Fd828aaa 5a0e 406f 8614 17def5d5d599

Bintang Manchester United itu mengalu-alukan berita Kobbie Mainoo telah menandatangani pelanjutan kontrak ‘jangka panjang’ baharu.

Satu perjanjian baharu Mainoo telah diumumkan oleh United, dengan pemain berusia 17 tahun itu diberi ganjaran atas peningkatan baru-baru ini dalam pasukan utama United.

Remaja itu menulis di Instagram: “Beberapa minggu yang menakjubkan untuk saya dan keluarga saya.  Bersemangat untuk menandatangani kontrak jangka panjang dengan kelab istimewa ini.  Teruskan bekerja keras dan ambil langkah demi langkah.”

Dia membuat penampilan sulung pasukan pertamanya pada bulan Januari di suku akhir Piala Carabao sebagai pemain permulaan.

Mainoo juga beraksi dua minggu lalu dalam kemenangan United dalam Piala FA ke atas Reading dan berada di bangku simpanan minggu ini untuk pertembungan Liga Perdana mereka dengan Leeds.

Pemenang Piala Belia FA itu dipandang tinggi oleh rakan-rakannya, dengan Bruno Fernandes menghulurkan tangan untuk memujinya.  Dia menyiarkan cerita Instagram mengenai pembaharuan Mainoo berkata, ‘berhak’.

Terdapat juga lebih banyak mesej membalas kiriman Instagram Mainoo, dengan Facundo Pellistri, Tyrell Malacia, Anthony Elanga dan Zidane Iqbal antara mereka yang mendoakan kebahagiaan remaja itu.

Pemain tengah Mainoo tidak lama lagi boleh mendapat lebih banyak peluang di tengah-tengah kecederaan kepada Christian Eriksen dan Donny van de Beek.

Komitmen jangka panjang dan kekaguman rakan seskuadnya akan memberi lebih keyakinan kepada Mainoo untuk mengorak langkah seterusnya jika dia mendapat peluang.

 

16D415DD-13B1-45D1-BD70-FB71277D4096 6CD6231A-43C9-40DF-AE83-03BF42537162

Sumber : United in Focus

Lain-Lain Artikel