Berita Terkini

Brendan Rodgers bersyukur Casemiro tidak bermain menentang Leicester City

E9B8A74E-1E82-4D1C-BA7F-412BEFFA568E

Pengurus Leicester City Brendan Rodgers telah mengadakan sidang akhbar pra-perlawanannya sebelum menentang Manchester United malam ini.

The Foxes mempunyai minggu yang cerah untuk membuat persiapan menghadapi pertembungan di Old Trafford, ketika United seri dengan Barcelona di Camp Nou.

Casemiro bermain perlawanan itu, tetapi tidak akan hadir hujung minggu ini apabila dia menghadapi perlawanan terakhir penggantungan domestiknya kerana kad merah menentang Crystal Palace.

Rodgers memuji kualiti pemain antarabangsa Brazil itu dan berasa lega skuadnya tidak perlu menentangnya di Old Trafford.

Ketika ditanya pendapatnya tentang United, Rodgers berkata: “Saya melihat Man United dan melihat pengenalan pemain baharu.

“(Christian) Eriksen, (Lisandro) Martinez dan Casemiro adalah pemain bertaraf dunia. Dia tenang, dia mempunyai kualiti.  Syukur untuk kami, dia dihukum gantung perlawanan”

“Dia memberi mereka gambaran yang stabil.  Erik ten Hag dan tenteranya, mereka telah memberikan mereka organisasi yang baik.”

“Kemudian mereka mempunyai kumpulan kolektif.  Mereka berada di sana untuk bertanding dan bermain dengan baik malam tadi.”

United tidak menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam dua perlawanan menentang Leeds tanpa Casemiro tetapi telah mengambil empat mata daripada mereka.

Jika dua keputusan seri menentang Whites dan Palace dalam beberapa minggu kebelakangan ini telah dimenangi, United akan jatuh satu mata di belakang Manchester City di bahagian atas carta.

Itu adalah margin yang baik, walaupun United tidak sepatutnya dijangka memenangi setiap perlawanan yang dimainkan setiap tiga hari atau lebih, dengan skuad kecil itu dibelenggu oleh kecederaan bahagian tengah.

Fred dan Marcel Sabitzer akan memulakan pertarungan pada pertengahan hujung minggu ini.

Sumber : United In Focus / Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar