Borussia Dortmund mempersilakan Jadon Sancho untuk berhijrah, adakah Manchester United sudah bersedia?

0

Pengarah Borussia Dortmund Hans-Joachim Watzke telah memberi lampu hijau kepada Jadon Sancho jika dia ingin berhijrah pada musim panas ini. Pemain pasukan kebangsaan England ini masih dikaitkan dengan Manchester United. Liverpool juga disebut-sebut sebagai pencabar untuk United dalam pemburuan Sancho.

“Kita harus bercakap dengan Jadon. Sekiranya ada tawaran luar biasa, maka kami akan membincangkannya dengan pemain dan penasihat mereka, “kata Watzke kepada Spox.com.

“Walaupun begitu, saya sangat yakin bahawa pasaran perpindahan pemain hanya akan berjalan pada musim panas ini.” Sancho masih mempunyai dua tahun baki kontraknya di Dortmund. Sejak musim lalu, pasukan Manchester City dan Manchester United hangat diperkatakan untuk mendapatkan khidmat pemain ini. Bagaimanapun, pemindahan itu tidak berlaku. Namun perkara tersebut tidak berlaku disebabkan Dortmund tidak bersedia untuk melepaskan pemain tersebut.

Dortmund meletakkan harga Sancho dengan angka yang luar biasa, iaitu lebih dari 100 juta pound. Manchester United juga meminta potongan harga hampir 50 peratus daripada jumlah berkenaan.
Disebabkan harganya terlalu tinggi, hingga kini perpindahan Jadon Sancho ke Manchester United belum menjadi kenyataan.

Manchester United dilaporkan telah membuat tawaran sebanyak £ 91.3 juta, termasuk bonus tambahan. Tawaran itu telah ditolak. Jumlah tersebut naik hampir 100 peratus dari anggaran awal United tawarkan iaitu, 50 juta pound.

Selain memerlukan pemain pertahanan tengah yang baru, Ole Gunnar Solskjaer masih terdesak untuk pemain sayap kanan untuk kesebelasan utama United. Sancho mungkin masih termasuk dalam kriteria yang disasarkan, terutama jika Dortmund ingin menurunkan harganya.

Borussia Dortmund dilaporkan telah menurunkan harga Jadon Sancho untuk pasaran perpindahan musim panas depan. Langkah ini diambil oleh mereka kerana krisis kewangan akibat wabak COVID-19. Dortmund akan terbuka untuk melepaskan Jadon Sancho dengan harga 50 juta pound.

- Advertisement -