Berita Terkini

Bintang Belanda Cody Gakpo tidak menolak perpindahan ke Man United

E104478e Fa5e 4c21 B5a0 8deb6010dbcc

Pemain antarabangsa Belanda Cody Gakpo enggan menolak kemungkinan perpindahan ke Manchester United .

Pemain PSV Eindhoven itu dikaitkan dengan perpindahan ke Liga Perdana pada musim panas selepas menarik minat Man United, Southampton dan Leeds United

Walaupun perpindahan tidak pernah menjadi kenyataan pada musim panas, laporan baru -baru ini mendakwa bahawa Red Devils telah mencapai persetujuan pada dasarnya untuk menandatangani pemain Belanda itu.

Gakpo kini mewakili Belanda di Piala Dunia, di mana dia menjaringkan gol dalam kedua-dua perlawanan pembukaan negaranya.

Ketika disoal mengenai masa depan kelabnya dalam sidang akhbar di Qatar, pemain berusia 23 tahun itu berkata:

“Saya kini fokus pada Piala Dunia. Ia sentiasa gembira mendengar [khabar angin perpindahan] tetapi saya hanya fokus di sini dan melakukan yang terbaik.”

“Saya tidak malu dengan khabar angin itu. Tetapi ia adalah sukan berpasukan, ia bukan mengenai satu orang. Saya lebih suka ia mengenai pasukan. Ia perkara yang bagus yang orang tulis, tetapi saya tidak terlalu mengambil berat tentang itu.”

“Sekarang saya sibuk dengan pasukan Belanda. Saya akan lihat apa yang berlaku pada musim sejuk. Dalam bola sepak, apa-apa pun boleh berlaku.”

Gakpo telah mencatatkan 55 gol dan 50 bantuan dalam 159 penampilan untuk PSV dan kontraknya sekarang akan tamat pada Jun 2026.

Sumber : Sportmole

Lain-Lain Artikel