Berita Terkini

Belum mendapat peluang bermain, Pellistri mungkin akan berpindah January tahun depan

5d44e0bf 123e 4647 957a 31e29a9b29fc

Pemain sayap muda Manchester United Facundo Pellistri mungkin mendesak untuk keluar pada Januari. Ia sudah pasti merasakan penghinaan terbaru daripada United tidak menurunkannya walaupun dari bangku simpanan.

Pemain Uruguay itu telah bersama Red Devils sejak musim panas 2020, tetapi dia masih belum membuat penampilan sulung kompetitif untuk kelab itu.

Musim in, dia telah menjadi sebahagian daripada skuad hari perlawanan, tetapi gagal diturunkan dari bangku simpanan dalam 14 perlawanan termasuk Burnley malam tadi.

Sebagai perbandingan, Pellistri telah menjadi pemain utama Uruguay sejak penampilan pertamanya pada Januari. Dia bermula dalam dua daripada tiga perlawanan mereka di Piala Dunia.

Awal bulan lalu, didedahkan bahawa pemain berusia 21 tahun itu sudah pun mengintai cabaran baharu dan tidak akan terkejut jika dia pergi pada Januari.

United sebelum ini meminjamkannya selama 18 bulan di Alaves, tetapi telah didakwa bahawa Pellistri mahu meninggalkan kelab secara kekal kali ini.

Man Utd boleh berhasrat untuk mendapatkan kembali bayaran yang dibelanjakan untuk Pellistri

Pellistri tidak kelihatan seperti membuat penampilan sulung di bawah Ten Hag musim ini. Pengurus pada masa ini lebih suka Antony dan Anthony Elanga untuk peranan sayap kanan.

Terdapat juga Jadon Sancho, yang akan kembali selepas program latihan individunya di Belanda. Bintang England itu sepatutnya menambah persaingan untuk mendapatkan tempat

Oleh itu, peluang Pellistri untuk membat penampilan adalah suram melainkan terdapat krisis kecederaan yang besar. Anak muda itu berkemungkinan besar akan menolak pintu keluar tidak lama lagi.

United membayar yuran yang besar sekitar €8.5 juta untuk menghadiahkannya dari Penarol dua tahun lalu dan kelab itu akan menyasarkan untuk mendapatkan semula jumlah itu jika dia pergi bulan depan.

Selain Pellistri, perlu ada keraguan tentang masa depan Donny van de Beek, yang merupakan pemain gantian yang tidak digunakan semalam selepas menjadi sebahagian daripada kem musim sejuk.

Bruno Fernandes bermula di kedudukan nombor 10 menentang Burnley selepas hanya satu sesi latihan.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

244

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan.

Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka.

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄

| BMU - Petikan Kata |

Sir Jim Ratcliffe bercakap kepada MUTV:

"Saya sudah mempunyai banyak wang daripada industri minyak dan gas, jadi tidak perlu mencari lebih banyak wang daripada Manchester United. Ini bukan pelaburan kewangan."

"Niat murni saya adalah untuk mengembalikan kelab ini ke era kegemilangan mereka."

#BMU02 #BMU #GGMU #MUFC πŸ’ͺπŸ»πŸ”΄
... See MoreSee Less

4 hours ago

87 CommentsComment on Facebook

Good Luck Sir!

Mantap!

Sheikh Jassim is watching....

Buktikan dulu ye..

Nak jugak sheikh jassim!!!😭😭

Semoga berjaya mengembalikan kegemilangan MU..GGMU

Yg ni yg kita nak dengar ..

Mantap. Kasi cepat kick out the Glazers

Keluarga Glazer tersenyum riang membaca petikan kenyataan Sir Jim Ratcliffe.

Tunggu dan lihat..

abg jual burger ke?

Muka ada sinyum. Moga ada manyis-manyis

x kesah la apa tujuan dia nk jadi owner yg penting ada kemajuan utk kelab

Pakcik muka tenung.. Cm tgh usha bini fred... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ Sejak fred dh blah... Xdpt tgk lg.. Makcik lawa... Shiera Zack

Mantap pak abu

Cantik mabapeee

Semoga dia dpt tendang glazer family secepat mungkin..

Aku taknak puji dulu.

Mantap boss..

in SJR we trust πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ”΄πŸ”΄

Haha padu menganjing co owner glazers.

Terbaik SJR , ✨

Fairuz Yusof paduuu

Baca boleh , percaya jgn..bukti kn bos

Kasi settle hutang kelab la

Load More

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan. #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU

| BMU - Informasi Semasa |

Kenyataan kelab: "Luke Shaw telah mengalami kecederaan otot dan akan diketepikan untuk tempoh yang panjang. Pemeriksaan lanjutan masih diperlukan untuk menentukan tahap sebenar kecederaan itu, tetapi kami menjangkakan beliau akan diketepikan selama beberapa bulan." #MUFC

πŸ’”

#BMU02 #BMU #GGMU
... See MoreSee Less

14 hours ago

68 CommentsComment on Facebook

smga Luke Shaw cpt sembuh sepenuhnya&sgla urusan sentiasa dipermudahkan&dilindungi ALLAH S.W.T ... Aamiin Aamiin Aamiin Ya Rabbal Aalamiin

Tampal saja guna daun tembaga suasa 😁

Ambik Nuno mendes jela muda dan bagus

Admin..kenyataan lengkap SJR bila nak share..?

Fauzan Othman jem

Jual kat arab

Yang mana kaca tu boleh dah dibersihkan

Jual je shaw ni. Kaki dia pernah luka parah. Mmg susah nak recover lg. better asah bakat anthony atau martial jadi left back. Mana tahu martial boleh tackle macam asnawi

kehilangan besar , shaw ni pair dgn rashford belah kiri tu memang jadi ..beza cara MU main kalau tkde dia dgn martinez

Jual la bah ni , ckup lama sudah

Dah leh cari next lb baru dah

Tisuu

Aku rasa jadi mcm Phil Jones ni karang. Hamstring injury bila berulang mmg susah nk kembali ke prestasi asal

Masa ada Sergio reguilon, tak nak sambung .. kan dah rugi

Antara LB terbaik yang MU & England pernah ada, tapi kaca la pula. So nak tak nak, musim baru nanti Shaw bukan lagi first choice LB. Harap scout MU boleh try usha pemain LB Bayer Leverkusen, Alejandro Grimaldo. Ada potensi tu.

Kesian squad MU. Tak pernah nak ada lama complete first 11 players. Pening jd ETH.

ahh sudahh

Grimaldo alphonso in

kesian shaw... tgk2 game sebelum ini... midfield dan forward laa flop yg byk buat silap , xpasal kene counter, shaw yg ambik risiko kejar dan bentes

Semakin ramai la player kaca dla. Squad 🀧

Harry Amass in

Masalah pada pasukan perubatan kelab. Pemain dapat kecederaan berulang. Kena pada pemain utama. Amat rugi sebenarnya🀦‍♂️

Kesilapan pulang kan regulion awal membawa padah.*msti ada yg ckp regulion lebih kurang jgk nnt*.pggl bdk2 loan tu la blik

Injury prone dia ni sejak patah kaki dulu

Azwan Shah adakah kita akan port gua lagi πŸ₯Ί

Load More