Berita Terkini

Belum ada tawaran untuk Jude Bellingham, ditengah minat United untuk pemain tersebut..

Borussia Dortmund v Schalke 04 - German Bundesliga

Pengarah sukan Borussia Dortmund, Sebastian Kehl mengesahkan bahawa masih belum menerima sebarang pendekatan untuk pemain tengah Jude Bellingham di tengah-tengah minat Manchester United terhadap tandatangannya.

Bellingham, yang menikmati kempen Piala Dunia yang membuahkan hasil bersama England di Qatar pada penghujung tahun lalu, merupakan salah satu khazanah terhangat dalam bola sepak dunia dan kebanyakan pemain kelas atasan Eropah sedang membuat persiapan untuk mencuba mendapatkan tandatangannya.

Pemain tengah itu dijangka meninggalkan Dortmund pada musim panas depan, tiga tahun selepas dia menyertai kelab itu dari Birmingham City.

United, yang merancang untuk menandatangani pemain tengah yang lebih muda pada musim panas, telah, seperti yang dilaporkan oleh Manchester Evening News bulan lalu, keberatan untuk menolak peluang untuk melakukan percubaan baru untuk memikat pemain berusia 19 tahun itu ke Old Trafford.

Bellingham, yang menjaringkan satu gol Piala Dunia, berkunjung ke Carrington bersama ibu bapanya pada Mac 2020, ketika The Reds cuba memenangi perlumbaan untuk mendapatkan tandatangannya menjelang perpindahannya ke Jerman.

United tidak dianggap sebagai salah satu pendahulu untuk menandatangani Bellingham, dengan kelab seperti Liverpool dan Real Madrid ditandatangani sebagai pemenang yang lebih berkemungkinan dalam perlumbaan untuk mendapatkannya.

Bagaimanapun, United enggan melepaskan bekas pemain Birmingham itu, dengan pengurus Erik ten Hag difahamkan telah memberitahu orang kepercayaan bahawa jika dia boleh menandatangani mana-mana pemain di dunia itu adalah dia.

Bagaimanapun, Dortmund, walaupun mereka bersedia untuk tawaran menjelang musim panas, belum menerima sebarang pendekatan rasmi setakat ini.

Dari sudut sukan, saya lebih gembira jika budak itu kekal dan kekal bersama Borussia Dortmund untuk tempoh yang lama,” kata Kehl.  “Bagaimanapun, saya tidak dapat menjangka bagaimana topik itu akan berkembang dalam beberapa bulan.

“Buat masa ini tiada perbincangan mengenainya.”

Bellingham telah menjadi tokoh yang sangat berpengaruh untuk Dortmund, sehinggakan dia sudah mempunyai tanggungjawab sebagai kapten.  Dia telah membuat 23 penampilan dalam semua pertandingan musim ini, menjaringkan sepuluh gol dan mencatatkan empat bantuan.

Kehl meneruskan: “Jika anda melihatnya hujung minggu lalu, dengan tumpuan dan semangat yang dia ada di atas padang, anda akan melihat bahawa dia tidak boleh digantikan untuk kami pada peringkat musim ini.

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar