Berita Terkini

Bekas pengurus England ini saran United rekrut Harry Kane bukannya Cody Gakpo..

2142FA7B-1FFB-41F7-A628-14391020F0AA

Sven-Goran Eriksson berpendapat Harry Kane lebih sesuai untuk Manchester United berbanding Cody Gakpo

Bekas pengurus England, Sven-Goran Eriksson percaya bahawa Manchester United harus pergi untuk penyerang England Harry Kane dan bukannya bintang Belanda Cody Gakpo.

Gakpo telah dikhabarkan berminat dengan Manchester United menjelang perpindahan yang mungkin berlaku, dengan pemain dan pengurus United Erik ten Hag kedua-duanya berkongsi ejen yang sama.

Penyerang PSV Eindhoven itu telah menjadi sensasi untuk kelab dan sedang meniru prestasi bersama pasukan kebangsaan di Piala Dunia FIFA, setelah menjaringkan tiga gol dalam empat perlawanan setakat ini.

Bagaimanapun, Eriksson percaya bahawa kelab itu harus melihat Harry Kane untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan ole pemergian Cristiano Ronaldo dan bukannya Cody Gakpo

“Masalahnya ialah banyak kelab akan memerhatinya tiga puluh atau empat puluh kali. Ronaldo telah pergi sekarang dan Manchester United memerlukan pemain nombor sembilan dan Harry Kane nampaknya sangat sesuai.”

“Kane mungkin mustahil tetapi mereka perlu mendapatkan sesuatu yang serupa. Buat masa ini saya tidak fikir Gakpo adalah profil yang mereka perlukan.”

Kane telah dikaitkan dengan United sebelum ini beberapa kali tetapi satu langkah tidak pernah menjadi kenyataan dengan pemain itu dalm perjalanan untuk menjadi legenda Spurs dan telah menjaringkan 195 gol liga yang mengagumkan setakat ini.

Jelas sekali, satu-satunya perkara yang hilang daripada resumenya ialah kekurangan trofi dan ramai yang menganggap pasukan yang dimainkannya sebagai faktor di sebalik fakta tersebut.

Pemain itu telah membuktikan sepanjang musim bahawa dia bole bermain untuk mana-mana pasukan teratas dan perpindahan ke saingan Manchester City hampir selesai pada musim panas tetapi dengan menandatangani Erling Haaland, perpindahan itu nampakya mempunyai intipatinya

Kini, dengan masa dean pengurus Spurs Antonio Conte juga tidak menentu di tengah-tengah rundingan kontrak yang berterusan, musim yang buruk berakhir untuk pasukan boleh membuka jalan kepada kami untuk mendapatkan pemain itu.

Buat masa ini, Gakpo nampakya sasaran yang lebih boleh dicapai dan boleh memberikan fleksibiliti dengan keupayaannya untuk bermain di bahagian tengah dan dari bahagian sayap justeru tidak mengekang pergerakan untuk bintang ke hadapan pada musim panas.

Sumber : we all follow United

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar