Berita Terkini

Bekas pemain United Kleberson saran United rekrut Goncalo Ramos

FB927567-5A99-45E2-9CB4-588403A641B8

Bekas pemain tengah Manchester United, Kleberson telah menamakan pemain yang bole menggantikan Cristiano Ronaldo di Old Trafford.

Pemain Brazil itu menggesa Red Devils untuk menandatangani seorang lagi penyerang Portugal, Goncalo Ramos, bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan pemenang Ballon d’Or lima kali itu.

Daripada menjadi salah satu pasukan terkuat dalam Liga Juara- Juara kepada menjadi pasukan LigEuropa, Manchester United telah jatuh dari rahmat dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Malah kepulangan Cristiano Ronaldo tidak dapat membantu United mendapatkan semula tempat mereka di kalangan kelab elit Eropah.

Perkhidmatan keduanya di Old Trafford juga berakhir dengan hambar berikutan wawancara kontroversialnya dengan penyiar Britain, Piers Morgan.

United menamatkan kontrak penyerang Portugal itu dengan persetujuan bersama selepas temu bual itu.

“Mereka masih perlu mencari cara terbaik yang mereka mahu bermain, kerana sejak Sir Alex Ferguson pergi, mereka bergelut dengan identiti mereka. Di bawah Ferguson, anda tahu apa yang anda perolehi, dan tulang belakang pasukannya sangat penting, bek tengah yang mantap, pemain tengah yang kuat dan penjaring gol”

Bekas pemain tengah Manchester United itu seterusya menyatakan bahawa keutamaan kelab itu adalah untuk menandatangani penjaring gol dan mengesyorkan agar mereka mengejar Goncalo Ramos.

Dia menyambung

“Pada pendapat saya, ia adalah kawasan terakhir di mana mereka perlu kukuhkan,  mereka memerlukan seseorang yang boleh masuk dan mendapatkan matlamat. Walaupun pemain itu mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri dengan apa jua sistem yang ingin dimainkan oleh pengurus, mereka memerlukan penjaring gol yang terjamin. Goncalo Ramos, budak Portugis, boleh jadi lelaki itu.”

“Dia benar-benar muda, tetapi dia sudah menunjukkan kepada kami kemampuannya, di pentas terbesar di Piala Dunia, menjaringkan hatrik menentang Switzerland. Cara dia bermain, dan cara dia bergerak dan berinteraksi dengan rakan sepasukannya.. dia boleh jadi Cristiano Ronaldo baharu mereka. Perpindahan ke United akan menjadi perkara yang baik untuknya.”

Goncalo Ramos menjadi tajuk utama apabila dia menggantikan Cristiano Ronaldo dalam barisan Portugal untuk pertembungan suku akhir menentang Switzerland pada Piala Dunia FIFA 2022.

Penyerang itu menjadikan peluang itu dikira dengan m mencipta hatrik hebat dalam kemenangan 6-1.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar