Berita Terkini

Bekas pemain Liverpool saran Bellingham pilih kelab betul Liverpool bukan United

17D8C43A-8D62-48F4-83E8-27910C02D51A

Bekas bek tengah Liverpool, Phil Thompson menggesa pemain tengah Borussia Dortmund, Jude Bellingham supaya memilih kelab lamanya berbanding pesaingnya Manchester United.

Dia memetik contoh pertahanan The Reds, Virgil van Dijk dan percaya bahawa perpindahan ke Merseyside akan memberi manfaat lebih kepada kariernya.

Van Dijk mempunyai minat daripada kami dan Manchester City, tetapi pemain Belanda itu bertekad untuk pergi ke Anfield.

Bercakap kepada Express Sport, bekas pemain pertahanan itu memberi alasan mengapa pemain antarabangsa England itu perlu mengikuti jejaknya seperti pemain Belanda itu.

“Apabila kami mendaftar Virgil van Dijk, Virgil boleh pergi ke City, dia boleh pergi ke Arsenal, dia boleh pergi ke Manchester United, tetapi dia boleh pergi ke Liverpool berbanding mereka kerana ia adalah kelab yang sesuai untuknya.”

Erik ten Hag perlu mengukuhkan bahagian tengahnya ke hadapan. Walaupun pemain seperti Bruno Fernandes, Christian Eriksen dan Casemiro telah menjadi pemain penting kepada United musim ini, yang lain telah gagal melakukan perkara yang sama.

Donny van de Beck, Scott McTominay dan Fred telah gagal memberikan pandangan yang diperlukan dan juga tidak dapat bertindak mengikut standard apabila diberi peluang. Van de Beck juge bergelut untik masa permainan sejak menyertai United dari Ajax

Bellingham, sebaliknya, telah berubah daripada kekuatan’ kepada kekuatan setiap musim dan telah membuktikan dirinya sebagai pemain tengah terbaik di dunia. Pemain berusia 19 tahun itu sangat penting untuk kedua-dua kelab dan negara dan telah menyaksikan sahamnya meningkat dengan pesat.

Kebanyakan pasukan teratas berminat dengan tandatangannya dan penambahannya akan meningkatkan segera kepada mana-mana bahagian tengah. United boleh melakukannya dengan pemain sepertinya kerana mereka ingin mendominasi bola sepak Liga Perdana sekali lagi.

la masih dapat dilihat di mana pemain tengah itu berakhir dalam masa terdekat. Adalah bodoh untuk mengatakan bahawa   Man United bukanlah kelab yang sesuai untuknya. Unitedtelah menempatkan beberapa pemain tengah terbaik England.

Sumber : We All Follow United

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar