Berita Terkini

Bek kanan United Diogo Dalot mahu kekal di Old Trafford

A087D5ED-1789-4D89-AE5F-799B7BF47635

Erik ten Hag mahu untuk mengikat Diogo Dalot dengan kontrak baharu dan pertahanan Manchester United itu telah menyatakan pendiriannya dengan jelas dalam perbincangan sebelum ini..

Diogo Dalot dikatakan mahu kekal di Manchester United di tengah-tengah perbincangan mengenai kontrak baharu.

Bek kanan Portugal itu telah bersinar di bawah bos baharu Erik ten Hag musim ini dan baru-baru ini mendorong hierarki Red Devils untuk mencetuskan klausa lanjutan setahun dalam perjanjiannya untuk menangkis minat daripada kelab lain, seperti Barcelona.

Dalam kemas kini baharu, Dalot, yang tiba dari Porto pada 2018, telah menggembirakan peminat dan pengerusinya dengan mengesahkan hasratnya untuk kekal di Old Trafford selama bertahun-tahun akan datang.

“Kami bercakap mengenainya, kami sedang berbincang dan kami melihat bagaimana kedua-dua pihak akan mendapat manfaat,” kata pertahanan berusia 23 tahun itu kepada United Stand mengenai perbincangan lanjutan kontrak.

“Bukan satu rahsia lagi bahawa saya gembira berada di sini, saya suka kelab ini dan saya suka bermain untuk kelab ini. Jadi kita akan lihat bagaimana keadaan berlaku, tetapi secara progresif, kita menuju ke arah yang baik sebagai satu pasukan dan ini, bagi saya, bahagian yang paling penting, dan saya harap saya masih boleh membantu pasukan secara individu seperti yang saya lakukan.”

Komen Dalot dibuat selepas Ten Hag memutuskan untuk menangguhkan pencariannya untuk bek kanan baharu, kagum dengan kembalinya Aaron Wan-Bissaka ke dalam skuad.

Atas pelbagai sebab di luar padang, Wan-Bissaka menghabiskan hampir keseluruhan separuh masa pertama kempen bermain pilihan kedua tetapi mengambil peluangnya apabila Dalot terlepas tiga perlawanan pertama Red Devils selepas Piala Dunia kerana kecederaan.

Dalam sembang dengan Majalah VI, Ten Hag menjelaskan:

“Saya fikir sebagai jurulatih anda perlu sentiasa bekerja terlebih dahulu dengan pemain yang anda ada. Kedudukan bek kanan dalam pemilihan kami adalah contoh yang baik untuk itu. Pada mulanya, saya saya juga mempunyai keraguan dan tertanya-tanya sama ada kita perlu mendapatkan bantuan di sana.”

“Tetapi kemudian anda mula bekerja dengan skuad anda dan anda mendapat wajah baharu. Pemain seperti Diogo Dalot bermain dengan sangat baik pada pramusim dan saya melihat potensi. Jadi ia tidak lagi menjadi keutamaan untuk pengukuhan.”

Dalot jelas menikmati kehidupan di bawah pakar taktik Belanda, seperti yang ditambah oleh pemain antarabangsa Portugal itu semasa Soal Jawab peminat:

“Sejak pramusim, saya tahu bahawa saya perlu berada pada tahap terbaik untuk bermain dengan cara [Ten Hag] mahu bermain. Saya fikir Saya sesuai dengan jenis permainannya dan perkara yang dia minta saya lakukan di atas padang, saya rasa dia sesuai dengan cara saya suka melihat bola sepak, jadi dia membantu.

“Jelas sekali, dia seorang pengurus yang sangat menuntut, dia mahu setiap pemain tersedia, dia mahu setiap pemain berada pada tahap terbaik dari segi fizikal, jadi saya perlu mendorong diri saya sedikit lagi – terutamanya sebelum pra-musim, kerana saya tahu bahawa saya perlu benar-benar bagus dari segi fizikal boleh main ikut cara dia nak.”

“Kemudian ia hanya tentang membuat kemajuan, cuba belajar dan melakukan apa yang dia minta anda lakukan. Saya fikir ia bukan sahaja saya tetapi anda boleh melihat kemajuan dalam banyak pemain, terutamanya secara kolektif kami membuat kemajuan dan dia saya fikir dia pastinya salah satu bahagian terbesar itu.”

Sumber : Metro

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar