Barcelona berjaga-jaga, Ousmane Dembele dipantau oleh Manchester United dan Juventus

0

Barcelona berada di bawah tekanan dalam menentukan masa depan Ousmane Dembele. Menurut laporan Mundo Deportivo, Manchester United dan Juventus berminat untuk bersaing untuk menjamin masa depan pemain berusia 23 tahun itu.

Masa depan Ousmane Dembele di Barcelona menjadi spekulasi kerana dia masih belum melanjutkan kontraknya. Seperti diketahui, kontrak pemain akan berakhir pada Jun 2022. Itulah yang membuat Manchester United dan Juventus mengintip peluang untuk mendapatkan khidmat Ousmane Dembele. Manchester United dikatakan hanya berminat untuk meminjam Ousmane Dembele, sementara Juventus bersedia menawarkan kontrak secara kekal.

Masa depan Ousmane Dembele diyakini akan diputuskan pada akhir musim ini. Barcelona sedang mengira peluang untuk menawarkan kontrak baru atau menjualnya pada musim panas ini.

Barcelona dikatakan telah memberitahu Manchester United dan Juventus tentang masa depan Ousmane Dembele. Tawaran terbaik tentu akan menentukan keputusan kelab Catalan.

Namun, Barcelona juga bersedia melaksanakan senario memperbaharui kontrak yang dikatakan akan melonjakkan klausa penjualan Ousmane Dembele. Barcelona boleh mendapat keuntungan besar dari penjualan Ousmane Dembele jika mereka menawarkan kontrak baru kepada pemain tersebut.

Barcelona perlahan-lahan mulai merancanakan sesuatu pembaharuan di bawah bimbingan jurulatih Ronald Koeman. Pengurusan kelab di bawah kepimpinan Presiden baru, Joan Laporta, akan duduk bersama Koeman untuk membincangkan rancangan untuk mengembalikan kegemilangan skuad Barcelona.

Presiden Joan Laporta akan tunduk kepada pemilihan pemain yang diinginkan oleh Koeman. Laporta juga akan berusaha mencari sumber yang banyak sehingga Koeman dapat membawa pemain yang diinginkan untuk membantu kejayaan Barcelona.

Ousmane Dembele dipercayai sebagai sebahagian daripada skuad lama Barcelona yang ingin disimpan Koeman dan termasuk dalam rancangannya. Penawaran kontrak juga akan berlaku untuk pemain lain yang masih dipercayai menjadi sebahagian daripada rancangan pengurus kelab Catalan itu.

- Advertisement -