Berita Terkini

Atletico Madrid tolak tawaran pertama United untuk mendapatkan Trippier

4A8033E4-B9D0-4468-994A-4FC8E5A55CF3

Manchester United dikatakan menemui jalan yang sukar untuk menandatangani Kieran Trippier kerana menurut beberapa sumber tawaran awal mereka untuk mendapatkan pertahanan England itu ditolak mentah-mentah oleh Atletico Madrid.

Pemain antarabangsa England boleh dikatakan antara watak utama dalam pasukan utama Atletico Madrid dalam merealisasikan impian mereka memenangi La Liga 2020/21.

Dengan prestasi mengagumkan pemain ini telah membuatkan Manchester United berminat untuk membawa kembali pertahanan berusia 30 tahun itu ke Liga perdana Inggeris.

Oleh kerana itu mereka merancang untuk membawa Trippier ke Old Trafford pada musim panas ini.

Football Insider mendedahkan bahawa Manchester United telah mengemukakan tawaran awal mereka untuk Trippier. Dan tawaran awal mereka ditolak secara terang-terangan oleh juara La Liga itu.

Menurut laporan itu, tawaran awal United ditolak kerana nilainya terlalu rendah.

The Red Devils dilaporkan melakukan percubaan dengan bayaran 10 juta pound kerana Mereka mahu melihat tindak balas Atletico terhadap tawaran itu.

Tetapi Atletico menolaknya secara tegas, kerana mereka mahukan sekurang-kurangnya dua kali ganda tawaran dari United untuk pemain ini.

Laporan itu mendakwa bahawa Manchester United tidak putus asa setelah tawaran awal mereka ditolak kerana kelab ini Ini benar-benar berminat untuk mendapatkan khidmat Trippier.Dan mereka menyedari bahawa tawaran awal mereka terlalu rendah.

Laporan itu mendedahkan bahawa Manchester United akan berusaha menebus pemain pertahanan itu dalam masa terdekat.

Menurut laporan itu, Trippier bersedia menyertai dengan Manchester United.Dia dilaporkan mahu kembali bermain di England selepas dua musim di Sepanyol.

Lain-Lain Artikel