Berita Terkini

Aston Villa tiada perjanjian bersama Harry Maguire..

18e255e3 F063 45a9 A634 6797e03295d8

Aston Villa tidak mempunyai perjanjian untuk menandatangani Harry Maguire dari Manchester United .

Pemain berusia 29 tahun itu yang mana juga ketua pasukan United telah mengalami kejatuhan empayarnya di Old Trafford.

Hari demi hari sejak kehadiran Ten Hag kelibatnya diatas padang semakin berkurangan. Persembahan baik di Piala Dunia Qatar baru-baru ini juga bukan tiket untuk dia mendapat tempat dalam skuad Ten Hag

Maguire masih memakai lilitan kapten untuk pasukan Erik ten Hag , tetapi dia hanya membuat empat permulaan dalam Liga Perdana musim ini, serta satu perlawanan Liga Europa

Ini membuatkan gosip lebih hebat apabila dia dijangka akan dijual pada perpindahan Januari..

Raphael Varane dan Lisandro Martinez cenderung membentuk pertahanan tengah pilihan pertama Ten Hag apabila cergas sepenuhnya, manakala Luke Shaw telah mengisi di tengah-tengah barisan belakang baru-baru ini.

Laporan awal pada hari Ahad telah mendakwa bahawa Aston Villa berada di ambang untuk menyelesaikan perjanjian untuk Maguire, yang di bawah kontrak di Old Trafford sehingga 2025 dengan pilihan tambahan tahun.

Bagaimanapun, menurut wartawan Fabrizio Romano , tiada apa yang berlaku antara Maguire dan Villa, dan pemain pertahanan itu dijangka kekal di Manchester untuk baki musim ini.

Telah dicadangkan bahawa Red Devils tidak akan membiarkan pemain antarabangsa England itu pergi pada pertengahan musim, walaupun masa depannya selepas musim panas masih belum jelas.

Maguire hanya membuat 13 penampilan untuk Man United dalam semua kejohanan musim ini, menjadikan jumlah keseluruhannya untuk kelab itu kepada 157 perlawanan sejak tiba dari Leicester City dengan harga £80 juta pada 2019.

Bek tengah itu telah menjaringkan tujuh gol dan lima bantuan untuk Man United pada masa itu, dan dia memulakan setiap perlawanan untuk England semasa mereka melangkah ke suku akhir Piala Dunia 2022.

Maguire hanya masuk dari bangku simpanan untuk tujuh minit terakhir ketika pasukannya menang 3-1 ke atas Everton dalam Piala FA pada hari Jumaat.

Dalam pertemuan berdepan Bournemouth Maguire dan Lindelof bergandingan bersama dalam kesebelasan utama dan mendapat tiga mata penuh

“Seronok dapat kembali. Ia sentiasa menggembirakan untuk mendapatkan beberapa minit dan membantu mendapatkan pasukan tiga mata”

“Ia berasa baik secara fizikal dan, jelas sekali, saya telah bermain banyak perlawanan dengan ‘H’ [Harry Maguire] jadi saya fikir dia bekerja dengan baik hari ini. Kami bermain banyak perlawanan bersama-sama dan saya fikir dia adalah pemain yang hebat dan  dia beraksi pada tahap yang sangat tinggi hari ini.”

Namun begitu, bekas pemain pertahanan Man United Rio Ferdinand telah menggesa Maguire untuk mencari tempat lain untuk bermain biasa, memberitahu BT Sport : “Jika saya Harry Maguire, saya sedang mencari kelab baru sekarang.

“Pengurus baharu ini [Ten Hag] menunjukkan melalui pemilihan pasukannya bahawa dia tidak akan menjadi salah seorang daripada dua, tiga bek tengah teratas di kelab ini.”

Maguire boleh kembali kepada kesebelasan utama apabila Man United melayan kunjungan Charlton Athletic pada perlawanan suku akhir Piala EFL di Old Trafford, Selasa.

Sumber : Sportsmole

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir 

Coventry City 3
(Simms 71 OHare 79 Wright 90+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23 Maguire 45+1 Fernandes 59)

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU! 

#BMU06

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir

Coventry City 3
(Simms 71' O'Hare 79' Wright 90'+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23' Maguire 45'+1 Fernandes 59')

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU!

#BMU06
... See MoreSee Less

7 hours ago

289 CommentsComment on Facebook

Syukur Alhamdulillah kita menang. Kita buat lagi. Silap sikit percaturan. Apa-apa bola itu bulat. Tiada yang mustahil.

Harap adalah player yang sengaja atau Tak sengaja taji kaki raspod time training .. dia dengan ten hag dua2 boleh out buat team sendiri ..

dh menang penalti, xde sorang pun pergi kerumun kt Hojlund/Onana. Prgi kt fans pun jalan sedih mcm kalah. Mmg ada majlis kematian ke tadi ? 😑

Load More

Coventry City 3 - 3 Manchester United
(Sepakan penalti 2 - 4)

RASMUS HØJLUND menyempurnakan sepakan penalti baik untuk membawa United ke perlawanan akhir!!!
... See MoreSee Less

7 hours ago

437 CommentsComment on Facebook

ETH mmg saje main kan perasaan dak2 lipop

Tahniah Coventry... Anda sememangnya layak menang👍

Harga tiket semi final mahal min, rugilah main 90minit je. Berbaloilah kedua penyokong yang hadir dapat tengok gol comeback 🤣🤣

Load More