Berita Terkini

Apa reaksi pemain Southampton selepas Casemiro dibuang padang?

71EA2753-0B78-45D5-8133-71CC581691DC

Dalam musim di mana kita telah melihat beberapa keputusan yang boleh dipersoalkan menentang Manchester United, kita mungkin telah melihat yang paling teruk pada musim ini pada hujung minggu ini.

Casemiro dilayangkan kad merah dalam pertembungan Manchester United dengan Southampton selepas semakan VAR meningkatkan kad kuning awal.

Selepas itu terdapat juga insiden yang membolehkan United mendapat sepakan penalti selepas pemain Southampton merebahkan badannya dan terkena tangan untuk menghentikan bola sampai ke kaki Weghorst..

Bagi insiden Casemiro, la adalah kad merah kedua beliau musim ini, menyebabkan pemain Brazil itu berdepan penggantungan empat perlawanan.

Manchester United perlu mempertimbangkan untuk merayu kad merah, kerana mungkin terdapat kes untuk keputusan itu dikaji semula.

Bagaimana reaksi pemain Southampton

Terdapat reaksi terkejut di kalangan peminat di Old Trafford apabila Casemiro dilayangkan kad merah

Penyampai MUTV Stewart Gardner menjelaskan apa yang dilihatnya selepas dibuang padang disahkan ole pengadil Anthony Taylor.

Dia memberitahu saluran itu: “Sema pemain Southampton terkejut dan bersimpati dengan

Casemiro ketika dia pergi, yang memberitahu anda banyak tentang keputusan itu.”

Casemiro telah memenangi bola dengan tekelnya namun ia dinilai bahawa susulannya adalah berbahaya.

Pemain tengah itu kelihatan kecewa dengan keputusan yang diberikan terhadapnya dan terpaksa ditenangkan oleh rakan sepasukannya di Manchester United.

Sumber : United In Focus

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar