Berita Terkini

Anthony Martial tidak sabar untuk kembali

Ed1e994e 19e6 4693 B239 3a9053ac9cb4

Penyerang Manchester United, Anthony Martial bergambar bersama kakitangan perubatan kelab itu selepas United memenangi Piala Carabao di Wembley menentang Newcastle United.

United memenangi perlawanan itu dengan dua gol  menerusi jaringan Casemiro dan satu lagi yang disahkan milik Marcus Rashford.

Kemenangan Piala Carabao adalah monumental bagi United.

Ini menandakan berakhirnya kemarau trofi enam tahun kelab itu dan memberikan Erik ten Hag trofi pertama dan penghormatan utamanya sebagai pengurus United.

Di tengah-tengah perayaan selepas kemenangan itu, Martial digambarkan bersama kakitangan perubatan United dalam apa yang ditafsirkan sebagai rujukan ironis kepada rekod kecederaannya.

Pemain Perancis itu diketepikan dalam permainan kerana dia masih belum cergas daripada kecederaan yang dialami semasa derby Manchester apabila Red Devils bangkit dari ketinggalan untuk menang di Old Trafford.

Semasa sidang akhbar Erik ten Hag pada hari Jumaat, pengurus Belanda itu mengesahkan bahawa Martial tidak akan terlibat di Wembley menentang Magpies.

Martial bagaimanapun masih hadir di Wembley untuk menyokong rakan skuadnya.

Dengan ketiadaan pemain berusia 26 tahun itu, Ten Hag memilih Wout Weghorst untuk mengetuai barisan skuad Red Devils.

Weghorst menikmati persembahan yang mantap di Wembley dan menamatkan persembahannya dengan satu bantuan untuk Marcus Rashford – gol pemain Inggeris itu kemudiannya dijaringkan untuk gol sendiri oleh Botman.

 

Martial melalui media sosial menyatakan hasratnya untuk kembali beraksi secepat mungkin.

Pemain nombor sembilan United menulis: “Terima kasih kepada peminat, suasananya sangat mengagumkan.”

“Saya tidak sabar untuk kembali”

Ten Hag berkata selepas malam ini, tumpuan beralih kepada perlawanan Piala FA pasukan menentang West Ham pada hari Rabu. Masih dapat dilihat sama ada Martial akan kembali pada masa itu.

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel